1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ & BİLİM

  3. Google News yeni tasarımıyla karşımızda!
Google News yeni tasarımıyla karşımızda!

Google News yeni tasarımıyla karşımızda!

Google, I/O 2018 etkinliği sırasında tanıttığı yeni Google News birçok yenilikler ile geliyor.

A+A-

Ünsal Sarıtoprak

Google I/O 2018 etkinliğinde duyurulan yeni Google News tasarımı ile etkinlik sırasında büyük ilgi ile karşılandı. 15 yıl önce hayatımıza giren uygulama, haber makalelerini basit bir şekilde organize ederek, aynı konudaki çeşitli kaynakları görmeyi kolaylaştırmayı hedefliyor.

Peki yeni Google News bizlere neler sunacak? Yeniden dizayn edilen Google News, bilgiler internete ulaştığı anda gerçek zamanlı olarak analiz gerçekleştirebilecek.

Uygulama bunları hikaye akışını göre düzenlediği için sürekli bilgi akışı elde etmek üzere bir dizi yapay zeka tekniği kullanacak. Hatırlarsanız Google'ın artık yapay zeka sistemini hemen hemen her projesinde kullanacağını sizlere geçtiğimiz haberlerimizde aktarmıştık.

Servis, Google hesabınızdan gerekli bilgileri alarak otomatik olarak ilgi alanınız neyse o konudaki haberleri önünüze servis edecek. Google News, görüntüleri merkezde ve önde tutuyor. Newscast özelliği ise Twitter dahil birçok platformdan bilgi çekebiliyor. Kısacası, habere erişmek ve okumak yenilenen servis ile oldukça pratik bir hal alacak.

Google News, getirdiği yeni abonelik sistemi ile de büyük kolaylık sağlayacak. Kredi kartı numaraları veya şifrelere gerek duymadan Google hesabınız ile kolayca ücretli içeriklere erişim sağlayabileceksiniz.
 
Google News, iOS ve Android uygulamaları içinde tamamen yenilenmiş durumda. Servisin tüm kullanıcılara ulaşması için çalışmalar hala devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.