1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Görev sürem boyunca hedefim denk bütçeyle halkımızın karşısına çıkmak…”
“Görev sürem boyunca hedefim denk bütçeyle halkımızın karşısına çıkmak…”

“Görev sürem boyunca hedefim denk bütçeyle halkımızın karşısına çıkmak…”

Amcaoğlu, programda gündeme gelen Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu ile ilgili soruları da açıklıkla yanıtladı ve ülkede ikinci bir KTHYfaciası yaşanmaması için ilgili tüm tarafların üzerine düşeni yapması gerektiğine işaret etti.

A+A-

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, programda gündeme gelen Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu ile ilgili soruları da açıklıkla yanıtladı ve ülkede ikinci bir KTHY faciası yaşanmaması için ilgili tüm tarafların üzerine düşeni yapması gerektiğine işaret etti.

Amcaoğlu şunları söyledi: “Kamuda görev aldığım her dönemde, daima Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu ile ilgilendim. Kurumla ilgili her konuda bilgi sahibi olmaya çalıştım. Rakamları seven, matematikle konuşmayı her zaman kendime ilke edinen bir insan olarak söyleyebilirim ki, 1 Ocak 2022’de eğer Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu yetkilileri gerekli çareleri üretmez ise emekli ve çalışan dengesi 1’e 1 olacak.

Şuan Elektrik Kurumunun bütçesinden ödenen emekli ve çalışan sayısı 1014. Siz 1 Ocak 2022’e kadar gerekli önlemleri almazsanız bir çalışan bir emekliyi ödeyen vaziyette aktüeryal dengeye birebir olduğu anda Elektrik Kurumunun kapılarını kapamak zorunda kalacaksınız ve bu ülkede ikinci bir KTHY faciası yaşanacak.

Bıraktım alınacak olan 4 tane elektrik ünitesini, bıraktım bundan sonra imzalanacak olan toplu iş sözleşmelerini. Çok net söylüyorum şuan aktüeryal denge üç çalışan, bir emekliyi öder vaziyetin dışına çıktığı anda o kurumun geleceğinden bahsedemezsiniz. Ben bunu iyi niyetle söylüyorum. Çünkü Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu kamu yararına üretim yapma misyonu üstlenen, devletin elektrik arz güvenliğinin teminatı olan bir kurumdur. Asla kimse vazgeçemez.”

“GÖREV SÜREM BOYUNCA HEDEFİM DENK BÜTÇEYLE HALKIMIZIN KARŞISINA ÇIKMAK…”

Programın sonunda, ‘Maliye Bakanı olarak hedefiniz nedir?’ sorusuna da yanıt veren Olgun Amcaoğlu; “bu hükümetin ömrü, 2023 yılına kadar devam ederse, 2020 yılında bütçe açığını yaklaşık 300 milyonlar seviyesine çekmek, 2021 yılında denk bütçeyle halkımızın karşısına çıkmak istiyorum” dedi.

 ‘Ustalığın öncesinde, çıraklığı yaşamanız lazım’ prensibiyle hareken eden Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, yaklaşık 24 yıl Maliye Bakanlığı’nın çeşitli kadrolarında görev aldığını, edinilen bu tecrübeler ışığında bugün Maliye Bakanı olarak ülkenin ve halkın ihtiyaçlarının neler olduğunu bildiğini ve bu ihtiyaçların karşılanması için emek harcadığını dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.