1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Göreve geri dönmediler
Göreve geri dönmediler

Göreve geri dönmediler

Kısa süre önce sahte ehliyet verdikleri gerekçesiyle tutuklanan ve ileride yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakılan 3 müfettişin göreve geri döndüğü yönündeki iddialara Ulaştırma Bakanlığı’ndan yanıt geldi:

A+A-

Ceren ÖZBİL

Kısa süre önce sahte ehliyet verdikleri gerekçesiyle tutuklanan ve ileride yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakılan 3 müfettişin göreve geri alındığı yönündeki iddialar asılsız çıktı.

Yargı sürecinin devam etmesi nedeniyle bu 3 müfettişin zorunlu olarak izne çıkarıldığı ve maaşlarının da yarsının ödendiği öğrenildi.

KIBRIS Gazetesi’nin Ulaştırma Bakanlığı’ndan edindiği bilgiye göre, bu üç müfettiş göreve geri alınmadı ve gerekli yasal prosedür ne ise o uygulanıyor.

Olay, ekim ayı sonunda patlak verdi...

Olay, polisin yürüttüğü 8 aylık titiz bir çalışma sonucunda ortaya çıktı ve ilk etapta olayla bağlantısı olduğu tespit edilen 4 kişi tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Konuyla ilgili soruşturma devam ederken, bu kişilerin 2005-2017 yılları arasında, sınav tarihinde KKTC’de bulunmayan 24 TC vatandaşına ve ayrıca 69 TC vatandaşına da zorunlu olan 10 dersi tamamlamadan sürüş ehliyeti verdikleri ortaya çıktı.

Yasada açıkça belirtiliyor

Kamu Görevlileri Yasası’nda, görevinden geçici olarak uzaklaştırılan veya görevle ilgili herhangi bir suçtan dolayı tutuklanan kamu görevlileriyle ilgili uygulanacak kuralları açıkça belirtiliyor. Yasanın ilgili maddeleri ise şu şekilde:

“Aylıklarının yarısı ödenir ve bu yasada öngörülen haklardan ve diğer çıkarlardan yararlanmaya devam eder. Geçici olarak görevden uzaklaştırılan kamu görevlilerinin beraatları halinde, görevden uzakta geçirdikleri süre hizmette geçirilmiş sayılır ve kademe ilerlemeleri devam ettirilerek barem içi artışları ve aylık kesinti tutarları geciktirilmeksizin verilir. Ancak bu Yasanın 100’ncü maddesinde öngörülen disiplin cezalarından bir veya daha fazlasıyla cezalandırılan veya haklarında yapılan ceza kovuşturması sonucunda yetkili bir mahkeme tarafından mahkûm edilen kamu görevlilerinin, görevden uzakta geçirdikleri süre hizmetten sayılmaz; bu süre kademe ilerlemelerinde dikkate alınmaz ve aylık kesinti tutarları verilmez.”

6 aya kadar mahkeme sonuçlanmazsa göreve geri dönebilir

Yine Kamu Görevlileri Yasası’na göre, mahkemenin 6 aya kadar sonuçlanmaması durumunda ilgili kamu görevlisi görevine dönüp tam maaş alabiliyor. Yasanın ilgili maddesi ise şu şekilde:

“Mahkemenin altı aya kadar sonuçlanması halinde, ilgili kamu görevlisine tam maaşı verilir. Mahkûm olması halinde, tam maaş olarak görevden uzakta geçirdiği bu süre hizmetten sayılmaz ve kendisine verilen yarı maaş üstü ödemeler, ikramiyesinden indirilir.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.