1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Göz şekline göre kusursuz eyeliner uygulamanın püf noktaları
Göz şekline göre kusursuz eyeliner uygulamanın  püf noktaları

Göz şekline göre kusursuz eyeliner uygulamanın püf noktaları

Kusursuz eyeliner ile dikkat çekici bakışlara sahip olmayı kim istemez ki? Ancak bazen ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın bir türlü istenilen simetrik ve eşit görüntü elde edilemez. Üstelik her eyeliner şekli her göz yapısı için uygun olmadığından bazen kötü

A+A-

Badem gözleriniz varsa…

Eğer gözlerinizin iç pınarı dış köşesine göre daha yukarı bakıyorsa badem gözlüsünüz demektir. En şanslı form olan badem göz, birçok farklı eyeliner şeklini başarıyla sergileyebilir. İdeal göz şekli olarak kabul edilen badem gözü daha çarpıcı hale getirmek için kirpik diplerine eyeliner kontür uygulamak yeterli olur. Daha şık ve iddialı bir görünüm içinse iç köşeden dış köşeye doğru orta kalınlıkla bir çizgi çekebilir, ekleyeceğiniz hafif bir kuyrukla daha kalkık bir görünüm elde edebilirsiniz.

 
 

 

Uzun gözleriniz varsa…

Diğer bir ideal göz şekli ise uzun gözlerdir. İdeal olduğu kadar yanlış uygulamalarla düşük ve dar görünüm yaratma riski olan uzun gözler için oldukça dikkatli olmak gerekir. Bu noktada eğer uzun gözleriniz varsa ve eyeliner kontür uygulaması yapacaksanız önceliğiniz gözlerinizi daha büyük gösterecek bir illüzyon yaratmak olmalıdır. Bunun için eyeliner kontür yaparken inceden kalına doğru giden kuyruklu bir tasarım tercih edebilirsiniz. Bu uygulama, gözlerinize hem çekici hem de romantik bir görünüm kazandırır.

 

Düşük gözkapaklarınız varsa…

Göz kapaklarınızın düşük olması durumunda, eyeliner kontür yaptırmanız oldukça avantaj sağlar. Çünkü uzun vadede kalıcı çözümler sunan eyeliner kontür sayesinde gözlerinizi daha çekik ve çekici gösterebilirsiniz. Ayrıca yukarı doğru uygulayacağınız kusursuz bir kuyrukla bakışlarınızı gizemli ve etkileyici bakışlara çevirebilirsiniz.

 
 

 

Yakın aralıklı gözleriniz varsa…

Eğer gözlerinizin arasındaki aralık bir göz genişliğinden daha az ise yakın aralıklısınız demektir. Bu noktada eyeliner kontür yaparken tercih etmeniz gereken gözlerinizi birbirinden daha ayrık göstermek olacaktır. İdeal bir görünüm için eyeliner çizgisine göz pınarlarınızdan başlamamanızı öneririm. İnceden kalına doğru bir uygulamayla gözünüzün dış köşesinde yoğunlaşarak etkili bakışlara sahip olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.