1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Grev kalktı
Grev kalktı

Grev kalktı

Gümrük Şube Amirliği’nde uzun süredir yaşanan sıkıntıların giderilmediğinden dolayı, dün sabah grev yaptı

A+A-

Gümrük Komisyoncuları Birliği, Mağusa Gümrük Şube Amirliği binası önünde, Gümrük Şube Amirliği’nde uzun süredir yaşanan sıkıntıların giderilmediğinden dolayı, dün sabah grev yaptı. Dün sabah başlayan grevde basın açıklaması yapan Gümrük Komisyoncuları Başkanı Mehmet Özarman, taleplerini dile getirirken, ithalat - ihracat işlemlerinin gerçekleştirilmeyeceğini, gümrükler arası mal naklinin yapılmayacağını, tır veya konteyner boşaltmalarının yapılmayacağını, gümrük vergilerinin ödenmeyeceğini ve önceden bekleyen malzemelerin çıkışlarının alınmayacağını kaydetti. 3 saat süren grev, Maliye Bakanının Gümrük Komisyoncuları Birliğini arayarak taleplerinin yerine getirileceği sözünü vermesinin ardından son buldu. 

“Yeni sistem, komisyoncuları isyan bayrağı çekmeye zorladı”

Basın açıklaması yapan Gümrük Komisyoncuları Birliği Başkanı Mehmet Özarman, ticari anlamda ülkenin bel kemiği olan Mağusa Limanı’na bağlı ithalat ve ihracat işlemlerinin yürütüldüğü Mağusa Gümrük Şube Amirliği’nde uzun süredir sıkıntılar yaşandığını belirtti. Özarman, son zamanlarda gündeme gelen ve hem gümrük memurlarının hem de gümrük komisyoncularının tepkisine yol açan beyanname supalan sisteminin tüm eleştirilere rağmen Gümrük Müdürlüğü tarafından işleme konulmasının gümrük komisyoncularını isyan noktasına getirdiğini kaydetti. Mağusa Gümrük Şube Amirliği personellerinin gösterdiği tüm iyi niyet ve özverili davranışlarının aksine aşılamayan ve dış talimatlar doğrultusunda engellenemeyen yeni sistemin, 18 Haziran tarihinde gerçekleştirilen toplantı sonrası komisyoncuları isyan bayrağını çekmeye zorladığını ifade eden Özarman, hak ve taleplerin dikkate alınması açısından taviz verilemeyecek bir eyleme girişmelerine neden olduğunu açıkladı.

“İthalat işlemlerinin bu şartlarda sürdürülmesi mümkün değil”

Birlik Başkanı Mehmet Özarman, ada ülkesi olmamızın ve yeterli üretim kabiliyetinin olmamasından dolayı bağımlı olunan ithalat işlemlerinin bu zor şartlarda sürdürülmesinin mümkün olmadığını keydetti. 

Haberin devamı için tıklayınız 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.