1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Gül: “Demokratik devrim olacak”
Gül: “Demokratik devrim olacak”

Gül: “Demokratik devrim olacak”

Toplumcu Kurtuluş Partisi – Yeni Güçler (TKP-YG), Gazimağusa milletvekili adayı Doktor Emir Gül, ülkemizde çözüm bekleyen birçok sorunun olduğunu belirtti.

A+A-

Tünay MERTEKCİ

TKP-YG Mağusa milletvekili adayı Dr. Emir Gül, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Almanya’da eğitimine devam etti ve 25 yıl Almanya’da doktor olarak çalıştı.

2004-2015 yılları arasında Limasol Devlet Hastanesi’nde doktor olarak çalışan Gül, şu an Lefkoşa’daki British IVF Hospital’da anestezi uzmanı olarak çalışıyor.

Birleşik Kıbrıs Partisi Mağusa İlçe Başkanlığı görevini yürüten Gül, TKP-BKP değişim ve kurtuluş ittifakının Mağusa adayı olarak seçime giriyor.

Gül, ana dili seviyesinde Almanca, İngilizce ve Yunanca biliyor ve Kıbrıs’ta barış ve kardeşlik amaçlı Türkçe ve Yunanca yazıp bestelediğini şarkı ve türküleri bulunuyor.

Gül: Elimden geleni yapmaya hazırım

TKP-YG Mağusa milletvekili adayı Dr. Emir Gül, kronikleşmiş Kıbrıs sorununun çözümü için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu belirterek ülkemizin en büyük sorununun bu olduğunu vurguladı.

Partisi BKP’nin sosyalist bir parti olduğuna dikkat çeken Gül, bu politikalarla çözüm üreteceklerini söyledi. Gül, “Halkımızın tüm sorunlarına çözüm üretmeye çalışacağız. Kıbrıs sorunundan sonra hassas olduğum iki konu var, bunlardan birincisi sağlık sistemi diğeri ise çevredir. Bunları nasıl giderebileceğimiz, halkımıza nasıl daha iyi hizmet verebileceğimizle ilgili düşündük, planladık. Bunların gerçekleştirilmesi zor bir şey değildir.” Diye bildirdi.

“En düşük %7,2 oy alacağız”

TKP-BKP ittifakını halkın olumlu karşıladığını bildiren Gül, şimdiye kadar konuştukları insanların bu ittifakı oldukça olumlu karşıladığını belirtti. Gül, bu birliktelikten dolayı kolayca barajı geçip meclise gireceklerini de vurguladı.

Gül, şu ana kadar gördüğü tabloyu yorumladığı zaman %7,2 civarında bir oranla meclise gireceklerini düşündüğünü bildirdi.

Gül, “Gezdiğim, konuştuğum insanlar 40 yıldır yöneticilerden bıktı. Seçimlerde çok büyük bir değişim yaşayacağız. O yüzden ittifakımızın adı değişim ve kurtuluş ittifakıdır. Seçimlerde, halkımızın ve bizim yönümüzden demokratik bir devrim olacaktır.” Diye ifade etti.

“Halk yeni kurulan ittifaklara yönelecek”

Gül, “Halkımız bu seçim daha çok partileri değil kişileri seçecek. Büyük oranda karma oy kullanılacağını düşünüyorum. Halkımız yenilerle eskiler arasında bir ayrım yapacak. Halk, yeni kurulan ittifaklara yönelecek. Oluşturduğumuz ittifakla barajı aşıp meclise gireceğiz. Halkımızın ittifaka olan bakış açısı şu ana kadar olumlu.” Diye belirtti.

“Sağlık sistemimiz çöktü”

Gül, “Sağlık sistemimiz neredeyse çöktü. Sadece hastalar bakımından değil araç gereç ve doktorlar bakımından da aynı durum geçerlidir. Alınan yeni aletler depolarda çürüyüp gidiyor. Acilen sağlık reformu yapılması gerekiyor. Partimle konuşup karara bağladık, öncelikle sağlık reformunu gerçekleştireceğiz. Sosyal sigortalar emeklilerde ücret kesimi yapıyorsa, işveren her çalışanı için sağlık sigortasına belirli bir ücret yatıracak. Bunun sonucunda belli bir havuz oluşacak. Her sigortalının elinde bir sağlık kartı olacak. Aile hekimliği sistemi kurulacak. Yeni doktorlar, 3-4 yıllık bir aile hekimliği eğitimi alacak. Herkesin belirli doktoru olacaktır aile hekimliği sistemiyle. Hastanın bir sorunu varsa önce aile hekimine başvuracak. Tedavisini aile hekimi üstlenecek. Uzmanlarımız olacak, eğer aile hekimi uygun görürse başka bir doktora sevk edebilecek. İnsanlarımızı, aile hekimleri yönlendirecek.” Diye belirtti.

“Özel de devlet de bu sisteme girecek”

Gül, aile hekimliği sistemi ve sağlık sigortası sistemine özel hastanelerin de devlet hastanelerin de ayrım yapılmadan gireceğini belirterek aile hekimliği sisteminin çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Bu sistemin en güzel yanının vergi kaçakçılığının sıfıra düşeceği olduğuna vurgu yapan Gül, her şeyin kayıt altına alınacağını söyledi.

Tüm doktorlar ve klinikler eşit şekilde bu sistemin içinde yer alacağını vurgulayan Gül, bu sistemin içinde yurtdışında yıllarca çalıştığını belirterek her şeyin sistemleşeceğini ifade etti.

Gül, tüm bu sağlık reformlarıyla, her yönde halkımızın olumlu etkileyeceğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.