
Gürses, Selimiye’den uğurlandı
Selimiye Camii’nin eski Müezzinlerinden Ahmet Gürses son yolculuğuna uğurlandı
Selimiye Camii’nin eski Müezzinlerinden Ahmet Gürses dün ebediyete uğurlandı. Gürses’in cenaze namazı uzun yıllar Müezzinliğini yaptığı Selimiye Camii’nde Din İşleri Başkanı Talip Atalay tarafından kıldırıldı. Sabah ise Ahmet Gürses için tüm camilerden sela okutuldu, kendi sesinden de Kaside okutuldu.
Ceneze bir süre omuzlarda taşındı
Gürses’in naaşı Selimiye Camii’ndeki törenin ardından bir süre omuzlarda taşındı, ardından ise Lefkoşa Kabristanlığı’na götürüldü.
Cumhurbaşkanı Akıncı ve birçok yetkili katıldı
Lefkoşa Kabristanlığı’ndaki törene, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Meclis eski başkanlarından Sibel Siber, TC’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, eski başbakanlardan Özkan Yorgancıoğlu, Ahmet Gürses’in ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“Verdiği hizmetlerle her zaman saygıyla anılacak”
Din İşleri Başkanı Talip Atalay, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, Ahmet Gürses’in verdiği hizmetlerle her zaman saygıyla anılacak bir kişi olduğunu vurguladı.




fdfd.gif)


HABERE YORUM KAT