1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleceğin Sanatçılarını Belirleme Sınavı başvuruları sürüyor
Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleceğin Sanatçılarını Belirleme Sınavı başvuruları sürüyor

Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleceğin Sanatçılarını Belirleme Sınavı başvuruları sürüyor

Güzel Sanatlar Fakültesi (Grafik, Resim, Heykel, Seramik) Geleceğin Sanatçılarını Belirleme Sınavı Başvuruları Sürüyor

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (GSTF), geleceğin en çok tercih edilen meslekleri arasında gösterilen Grafik Tasarım Bölümü ile Plastik Sanatlar (Resim, Heykel, Seramik) bölümlerinde eğitim görecek öğrenci adaylarının seviye belirleme sınavı başvuruları başladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre,  KKTC -TC ve yabancı uyruklular için 6 Eylül 2018 Perşembe günü saat 10:00’da fakülte binasında seviye belirleme sınavı yapılacaktır.

Türkiye’den kayıt yaptıracak adayların, 2018-ÖSYS sonuçlarına göre puan türlerinin herhangi birinden barajı (150 puan ve üzeri) geçmiş olmaları gerekmektedir. KKTC vatandaşı adayların ise, öğrenci işlerine doğrudan ön kayıt yaptırdıktan sonra Yakın Doğu Üniversitesi GSTF’nin yapacağı seviye belirleme sınavına girmeleri yeterli olacaktır.

Seviye belirleme sınavına girmek isteyen adaylar 05 Eylül 2018 Çarşamba günü mesai bitimine kadar YDÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na ön kayıtlarını yaptırabilecekleri belirtildi. Türkiye ve yurtdışından kayıt yaptırmak isteyen adaylar ise Yakın Doğu Üniversitesi temsilciliklerine başvuruda bulunabileceklerdir. Başvurular için YDÜ temsilciliklerine (http://aday.neu.edu.tr/turkiye-kayit-burolari/) adresinden ulaşılabilir.

Mezunların Hemen Her Sektörde Çok Geniş İstihdam Alanları Bulunmakta

Yakın Doğu Üniversitesi, Grafik Tasarım Bölümü’ne alınacak öğrenciler, tanıtım ve reklam ajanslarında, matbaalarda, özel ve resmi kuruluşların reklam ve tanıtım birimlerinde, medya kuruluşlarında sanat danışmanı veya grafik tasarımcı olarak; illüstrasyon, animasyon, reklam fotoğrafçılığı, web tasarımı, video-film, sinema, etkileşimli çokluortam, masaüstü yayıncılık, yeni medya alanlarında çalışabimektedirler. Her türlü görsel bildirişimin ve iletişimin kurulmasında etkin rolü olan sanatsal yönü güçlü, çözüm yeteneği gelişmiş grafik tasarımcısının hemen her sektörde çok geniş istihdam alanları bulunmaktadır.

Plastik Sanatlar  Bölümü’ne alınacak öğrenciler, Resim, Heykel, Seramik alanlarında serbest sanatçı olabilmekte; özel sektör ve kamu kuruluşlarında sanat uygulayıcılığı veya danışmanlığı görevlerini yürütebilmekte; öğretmenlik sertifikası alanlar, resmi ya da özel öğretim kuruluşlarında sanat eğitimcisi olarak görev alabilmektedirler.

Doç. Dr. Erdal Aygenç;”Sürekli Kendini Yenileyen, Geliştiren Programlarımıza Geleceğin Sanatçı, Tasarımcı veya Akademisyenlerini Bekliyoruz”

GSTF dekan vekili Doç.Dr. Erdal Aygenç; “alanlarında yetkin ve deneyimli öğretim elemanları ile yürüttüğümüz lisans ve lisansüstü programlarımızla 2006 yılından bugüne değin önemli mesafeler aldık. Geçen öğretim döneminde dokuzuncu mezunlarımızı kültür, sanat ve tasarım ortamına kazandırdık. Sürekli kendini yenileyen, geliştiren programlarımıza; Ada’mızın en köklü ve en deneyimli Güzel Sanatlar Fakültesi’ne geleceğin sanatçı, tasarımcı veya akademisyenlerini bekliyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.