1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Haberleşme sektörünün geliri 101.3 milyon TL’ye çıktı
Haberleşme sektörünün geliri 101.3 milyon TL’ye çıktı

Haberleşme sektörünün geliri 101.3 milyon TL’ye çıktı

BTHK’nın 2018 İkinci Çeyrek Raporu’na göre ülkemizdeki elektronik haberleşme sektörünün geliri bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,15 oranında artarak 101 milyon 300 bin TL’ye ulaştı

A+A-

Bilgi teknolojileri ve haberleşme kurumunun (BTHK) yayınladığı 2018 İkinci Çeyrek Raporu’ndan alınan bilgilere göre ülkemizdeki elektronik haberleşme sektörünün geliri bu yılın ilk çeyreğine kıyasla yüzde 3,15 oranında artarak 98 milyon 150 bin TL’den 101 milyon 300 bin TL’ye ulaştı.

GSM operatörleri iyi kazanıyor

Rapora göre, sektörde en fazla geliri mobil şebeke elektronik haberleşme sağlayıcıları (GSM operatörleri) olan Kıbrıs Mobil Telekomünikasyon Ltd. (KKTCELL) ve Vodafone Mobile Operations Ltd. şirketleri elde ediyor. GSM operatörleri ikinci çeyrekte toplam 70 milyon 100 bin TL gelir elde ederken, gelirlerini bir önceki çeyreğe göre yüzde 4 oranında artırdılar.

Raporda, sabit genişbant internet sağlayıcıları (xDsl, Hotspot, Wireless) ise elektronik haberleşme sektöründe ikinci en fazla gelir eden sektör olduğuna da yer verildi.

Sabit geniş bant internet sağlayıcıları 16 milyon 500 bin TL ile GSM operatörlerinin neredeyse 4’te biri kadar gelir elde etti.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.