1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Hal yasası tüm ülkenin beklediği bir yasa”
“Hal yasası tüm ülkenin beklediği bir yasa”

“Hal yasası tüm ülkenin beklediği bir yasa”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz da yanıt vermek üzere söz alarak Hal Yasası’nın tüm ülkenin beklediği bir yasa olduğunu kaydetti.

A+A-

Önemli olanın Hal Yasası’nın Meclis’ten geçmesi değil hayata geçirilmesi olduğunu ifade eden Oğuz, bu kapsamda Ekonomi Bakanlığı’yla gerekli çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

Hal Yasası geldiğinde tarladan sofraya gıda süreci açısından önemli bir düzenleme geleceğini dile getiren Oğuz fiyatlardaki artışların mevsimsel olduğunu kaydetti.

Tarımsal üretimin önemine işaret eden Bakan Oğuz, elbette tarımsal üretimin destekleneceğini ancak tüketicinin de korunacağını söyledi.

Üretici kooperatiflerinin kurulmasının da önemli olduğunu kaydeden Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, üreticilerin sertifikalı hale getirilmesinin önemine işaret ederek bu konuda çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Oğuz, ithalat talebi geldiğinde üreticilerden ürünle ilgili bilgi alarak üreticiyi mağdur etmeden karar aldıklarını da söyledi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.