1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Halkımız erken seçimde UBP, DP ve CTP’den hesap soracak”
“Halkımız erken seçimde UBP, DP ve CTP’den hesap soracak”

“Halkımız erken seçimde UBP, DP ve CTP’den hesap soracak”

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler) Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı, Kıbrıs Türk halkının, 7 Ocak 2018’de yapılması planlanan erken seçimde; UBP, DP ve CTP’ den hesap soracağını savundu.

A+A-

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler) Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı, gelmiş geçmiş hükümetlerin beceriksizliği ve icraatlarından dolayı devleti tartışır duruma getiren ve Devletin itibarını yerler bir eden hükümetlerden artık usandığını, biz yaparız olur mantığının hâkim olduğu bugünkü düzenin yaratıcıları olan UBP, DP ve CTP’ den Kıbrıs Türk Halkı, 7 Ocak 2018 tarihinde yapılması planlanan erken seçimde hesap soracağını açıkladı.

Tunalı, “ Siyasileri meclise taşıyan halkımız son dönemlerde halk yerine kendi ve yandaşlarına hizmetleri ön planda tutarak ülkenin iflasına neden olmuşlardır. Geçtiğimiz seçim döneminde halka verdikleri sözlerin hiçbirini yerine getiremediler. Son 4 yılda 3 Hükümet gören Kıbrıs Türk Halkını bu kez zorlu bir seçim bekliyor. Bu partilerin tümü halkımıza hep yalan vaatlerde bulunarak oylarını aldılar” dedi.

Bu siyasi anlayışın halkımızda, siyasilere güvensizliği artırdığını gibi belli bir kesimi de siyasete küstürdüğünün altını çizen Tunalı, “ İşlerine geldiği zaman yaşasın Türkiye, işlerine gelmediğinde de el altından Türkiye karşıtlığını bugüne kadar ustaca yaptılar. Vatan-Millet-Sakarya edebiyatı altında en büyük vatansever biziz diyerek ülkeyi parsel parsel sattılar ya da peşkeş çektiler. Kendine sol parti diyenler, işçinin emekçinin haklarını savunmak yerine sermayenin uşağı haline dönüştüler. İşçi ve emekçi hakları bu hükümet döneminde eriyip bitti.” ifadesini kullandı.

Kıbrıs Türk Halkına, İktidara geldiklerinde geçmiş hükümetlerin yapmış oldukları yolsuzluklardan ve adaletsizliklerden hesap soracaklarının sözünü verenlerin, bugüne kadar hesap sormadıklarının altını çizen Tunalı, “ Tüm değerli kurumları peşkeş çekerek milyonlarca liraları ceplere indirildiler. Kıbrıs Türk Hava Yolları, bu hükümetler döneminde batırıldı. Sen aldın ben aldım kavgası yılladır yaşandı fakat bugüne kadar bir tek siyasi hakkında dava açılmadı, halka bunun hesabın verilmedi” dedi.

Tunalı şöyle devam etti;

“ Ülkeyi Üniversiteler çöplüğüne dönüştürdüler. Kooperatif Merkez Bankası ve Şubelerini yandaşları ile doldurdular. Devlet malları üzerinden milyon dolarlar kazanarak servetlerine servet kattılar, zevk ve sefa içinde yaşadılar. Halkın büyük bir çoğunluğu yoksulluk veya açlık sınırı altında yaşamaya mahkûm edildi. Yandaş diye ayırdıkları insanların egemen olduğu bir sistem yaratmak için her türlü dalaverenin mimarı oldular. KKTC yolları can pazarına dönüşürken yüzlerce insanımız yolların bakımsızlığı ve denetimsizliği nedeniyle yaşamlarını yitirdiler. Eğitim, Sağlık ve Ekonomi içler acısı hala haline geldi. Ülkede sosyal adalet ayaklar altına alındı. Küçük esnaf resen vergiler altında ezilirken, bir çok yandaş ve büyük bir rant sahibi olan kesimler devlete bir kuruş vergi ödememektedir.” dedi.

Ülkemizde birçok vatandaşımızın siyasetçiye bir tepki olarak sandığa gitmek istemediğinin altını çizen Tunalı, “ Halkımız sandığa gitmeyerek aslında bu partilerin yeniden iktidar olmalarına, böylelikle ülkedeki mevcut statükonun devamını olanak sağladıklarının farkında olmalılar. Siyasetçiye bu güne kadar yapılan yanlışın hesabını ancak sandıkta sorabilir. ”açıklamasında bulundu.

Göç yasası, Bankalar yasası, Gıda Güvenliği yasası, Kamu görevlileri yasası gibi çok birçok önemli yasa mecliste beklediğini söyleyen Tunalı, “Toplumun refahı ve mutluluğu için mecliste çalışması gereken vekiller, kendi çıkar ve menfaati peşinde uğraşmakta ve yeniden seçilebilmenin hesabı içinde koşturmaktadırlar.” dedi.

"Şimdi hesap verme günü geldi ”açıklamasında bulunan Tunalı, “ Ne ektilerse onu biçeceklerdir. Eğer bu üç parti yine sandıktan çıkar ve iktidar olacaksa diyecek hiçbir şey kalmamıştır.  Yalana dayalı politikalarla yedinci sınıf araba gibi davranan bu partilerin artık hurdalığa gitme zamanıdır.” dedi.

Tunalı son olarak, “ Kıbrıs Türk Halkı ülkede değişim istiyorsa bunun zamanı 7 Ocak’tır. Bu statüko partilerine öyle bir ders vermelisiniz ki 7 ocak 2018 tarihi bu üç partinin sonu olmalı.” İfadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.