
Halkın sorunlarını çözeceğiz
YDP İskele milletvekili adayı İsmet İlkhan, 10 projeyle yola çıktıklarını söyledi.
Ayşe BULUT
Yeniden Doğuş Partisi (YDP) İskele milletvekili adayı İsmet İlkhan, 10 projeyle yola çıktıklarını, seçimi kazanmaları halinde ise bu projeleri hayata geçirerek halkın sorunlarını çözeceklerini söyledi.
Ağrı doğumlu olan İsmet İlkhan, 1979 yılında KKTC’ye gelerek, ailesinin yanına yerleşti. Uzun yıllar polis memurluğu yaptı ve emekli olduktan sonra emlak işleriyle uğraşmaya başladı.
2010 yılında Doğu ve Güney Doğu Kültür Derneği’ni kuran İlkhan, birçok etkinlik düzenledi. 2016 yılından beri Yeniden Doğuş Partisi kurucu üyesi olan İlkhan, İskele İlçe Başkanlığı’nda genel sekreter yardımcılığını yürütüyor.
İlkhan, 7 Ocak 2018 genel seçimlerinde İskele bölgesinden 1.sıradan milletvekili adayı oldu.
Toplum menfaatleri için çalışacağız
İsmet İlkhan, değiştirilen Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın yanlış olduğunu defalarca söylemelerine rağmen bunu geçirdiklerine değinerek, toplumun tümünün eşit haklardan yararlanmasını sağlamak hedefiyle milletvekilliğine aday olduğunu kaydetti.
Gelmiş geçmiş hükümetlerin halkın yararına fazla bir şey yapmadığını savunan İlkhan, “Aslında Türkiye Cumhuriyeti’nden alınan yardımların bu ülkede tümüyle eşit adaletli bir şekilde dağıtılsaydı, belki de bugün en zengin ülkelerden biri haline gelmiş olacaktık” dedi.
İlkhan, bugüne kadar halkı yönetenlerin sadece kendi menfaatlerini düşündüğünü savundu ve kendilerinin toplum menfaatleri için yola çıktıklarını ifade etti.
İsmet İlkhan, şöyle devam etti:
“Biz bu nedenle yola çıktık. Çok iyi projelerle geliyoruz. Halk bize bu desteği verirse, eminim ki üç yıl içerisinde en azından halkımızın sorunlarını çözecek 10 projemizi hayata geçirmektir hedefimiz. Bu projeler de noter tasdikli olacak.
Projelerimiz sırayla 1. Maraş, halkımıza halel gelmeksizin Türk yönetiminde, BM gözetiminde ve özel statüde önceki kullanıcılarının iskânına açılacak. 2. Elektrik ve telekomünikasyon sistemi özelleştirilecek. Devlet ‘’Altın Hisse’’yi elinde tutarak kamu menfaatini koruyacak, fiyatların aşağı çekilmesi sağlanacak.3. Faiz yasası meclisten geçirilerek, faiz borcunun anaparayı geçmesi engellenecek. 4. 1975’ten sonra adamıza gelmiş olan ve 25 sene bu adada yaşayan çift uyruklu hanımlarımız 3201 sayılı yasadan faydalanarak, Türkiye’den emekli edilecek. 5. Kooperatifçilik genişletilecek. Tarım ve kredi, üretim, satış ve arazi kooperatifleri kurulup, tarım ve hayvancılıkta reform yapılacak. Büyük Mesarya projesi hayata geçirilecek, bu bölge ekonomik olarak ayağa kaldırılacak. 6. Balıkçılık teşvik edilecek, et ve balık kurumu kurularak et ve balık fiyatlarına istikrar getirilecek. 7. Gençlerimiz için kırsal kesimde 5 yıl içerisinde 5.000 toplu konut yapılacak. 8. Emirnameler kaldırılacak, şehirlerde yeni bir imar planı uygulanacak. 9. Resmi hizmet araçları satılacak ve hizmet alım yoluyla resmi dairelerin araç ihtiyacı karşılanacak. 10. Üçlü kararname kaldırılacak, müşavir sistemine son verilecek”.




fdfd.gif)


HABERE YORUM KAT