1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Hamile ve kalp hastası SES üyesi iki gündür gözaltında
Hamile ve kalp hastası SES üyesi iki gündür gözaltında

Hamile ve kalp hastası SES üyesi iki gündür gözaltında

Mersin’de dün polis tarafından gözaltına alınan SES üyesi Zeliha Yaman Yavuklu dünden bu yana Mersin İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’nde tutuluyor.

A+A-

Gözaltına alınan SES üyesi Yavuklu dün gözaltına alınırken gözaltı işlemleri sürüyor. Mersin Şehir Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan Yavuklu’nun hamile olduğu ve kalp hastası olduğu da belirtildi.

Cumhuriyet'ten Abidin Yağmur'un haberine göre, SES Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, “Zeliha Yaman Siirt’te sendikanın kadın sekreteriyken 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü gibi günlerde yapılacak etkinlikler için çeşitli kişilerle telefon konuşması yapmış. 4 yıl sonra bu konuşmalar soruşturma konusu olmuş. Sendikal faaliyetin soruşturma konusu olmaması gerekir. Arkadaş gebe, kalp hastası. Evde çocuğu var. Gözaltına alınması şart değildi. İş yeri belli bir kamu çalışanı. Evinden gözaltına alınmadan da ifade verebilirdi” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.