1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Hatay depreminde can kaybı 6'ya yükseldi
Hatay depreminde can kaybı 6'ya yükseldi

Hatay depreminde can kaybı 6'ya yükseldi

Hatay'da meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören birçok binanın son depremde yıkıldığı belirtiliyor.

A+A-

Hatay'da meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem ve 5,8 büyüklüğündeki artçı depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığından yapılan açıklamada, Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde bir deprem yaşandığı, ardından en büyüğü 5,8 büyüklüğünde 90 artçı deprem meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 6'ya yükseldiği kaydedildi. Gece boyunca 6 bin çadırın bölgeye gönderildiğini belirten AFAD, çadır sevkiyatının gün boyunca hava ve karayolu ile devam edeceğini açıkladı.

AFAD verilerine göre saat 20.04'te Defne ilçesinde meydana gelen deprem zeminden 16,74 kilometre, 20.07'de Samandağ merkezli artçı deprem ise 7 kilometre derinlikte oluştu. 

Depremlerin, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hasar gören çok sayıda binanın yıkılmasına yol açtığı bildirildi. Hasarlı binaların bulunduğu bölgelerden kaçan vatandaşların araçlarıyla etrafında bina olmayan açık alanlara akın ettiği belirtiliyor.

Koca:18'i ağır, 294 yaralımız var

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da gece meydana gelen iki depremde 294 kişinin yaralandığını, 18'inin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.