1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Hayranlık uyandıran yeni bir yaşam tarzı…
Hayranlık uyandıran yeni bir yaşam tarzı…

Hayranlık uyandıran yeni bir yaşam tarzı…

Eski bir endüstriyel bina, artık kullanılmayan çiftlik evleri ya da faaliyetini tamamen durdurmuş tarihi bir fabrika… Tüm bu yapılar, sınırsız bir hayal gücüne sahip, vizyoner ve yetenekli mimarlar tarafından hayranlık uyandıran birer yaşam alanına dönüşt

A+A-

 

Denver / ABD
Eski bir un değirmeni lofta dönüşüyor…

Denver, Colorado'da bulunan bir un değirmeninin modern bir yaşam alanına dönüşüm hikayesine kısaca göz atalım. Bu değirmen ilk olarak 1906 yılında Colorado buğdayını işlemek amacıyla inşa edilmiş. Terk edilmeden önce 40 yıl boyunca görevini yerine getirmiş… 1999 yılında ise bu muhteşem yapının potansiyelini fark eden Dana Crawford tarafından lüks bir bir lofta dönüştürülmüş. 2200 metrekarelik bir alana inşa edilen bu tarihi yapı loft tarzında tasarlanmış. Geniş yaşam alanları ve muhteşem kavisli duvarları ile harika bir iç tasarıma sahip…

 

Montreal / Kanada
Eski itfaiye istasyonuna bir de bu gözle bakın…

Eski bir itfaiye istasyonu olan yapı, 1970 yılından itibaren kendi kaderine terk edilmiş. 2015 yılında tasarımcı Manon Bélanger bu eski yapıyı tamamen modern ve davetkâr bir dokunuşla bugünkü görünümüne kavuşturmuş. Koyu ahşap çatı kirişleri, koyu deri mobilyalar ve açık tuğla duvarlar gibi malzemeler ile ahşap zemin üzerine beyaz duvarlar ve beyaz kaplama, çelik spiral merdiven gibi malzemeler evin farklı bölümlerinde dengeli bir şekilde kullanılmış. Ayrıca lofta, kendine has bir karakter kazandırmak için kütükler, hayvan motifleri, farklı tasarımlarda kitap rafları gibi ilginç detaylar da yerleştirilmiş. Mutfak ve banyo ise minimalist bir anlayışla tasarlanmış.

 

New York / ABD
Eski bir ahırın iki yüzyıl sonra muhteşem dönüşümü…

New York’un Bovina bölgesinde yer alan bu yapı 19. yüzyılda ahır olarak kullanılıyormuş. Proje hayata geçirilirken hem ekonomik hem de çevreye duyarlı malzemeler kullanılarak enerji tasarrufu elde etmek amaçlanmış. Loft restore edilirken 19. yüzyıldan kalan ana çerçeveler aynen korunmuş. Bu çerçevelerin etrafı yalıtımlı paneller bulunan duvar ve çatı ile sarılmış. Bölgenin çok soğuk olması nedeniyle yalıtım için ayrı bir emek harcanmış. 1.945 metrekarelik ev, içinde radyant ısıtma sistemi bulunan dökülmüş beton bir levha üzerine oturtulmuş. Bu tabanın bir kısmı gizli kalırken üst kısmı cilalanmış ve alt katın tamamı döşeme yüzeyi olarak bırakılmış. Yalıtım panelleri iç kısımları kışın sıcak tutarken, yaz aylarında evin havasını sirküle eden cihazlar kullanılarak evin bol miktarda temiz hava alması sağlanmış. Evin diğer katlarının zemininde, merdivenlerde ve banyonun bir bölümünde de bazı malzemeler eski yapıya ait orijinal haliyle korunmuş.

 

İstanbul / Türkiye
19. yüzyıl mimarisi günümüz konforuyla birleşiyor…

Dünyanın en iyi loftlarından örnekler sunduğumuz yolculuğumuzun sıradaki durağı İstanbul… Eylül’de yaşamın başlayacağı Büyükyalı İstanbul, aynı zamanda dünyanın en yeni loftlarına ev sahipliği yapıyor. 1881’de inşa edilen askeri lojman binasının bir bölümü, iki katlı yaşam ve çalışma alanlarına dönüştürülmüş. Tamamen fonksiyonel ihtiyaçlara göre tasarlanmış endüstri yapılarının karakteristik yalın ve rasyonel mimari özelliklerini taşıyan tarihi askeri lojman binasında, her biri ayrı ayrı, özel olarak detaylandırılan loftlar, tarihi atmosferde geçmişi hissettirirken, çağın ruhunu yakalayarak bugünü yaşatıyor. Avrupa’nın en iyi iç dizayn mimari ödülü alan loft, yüksek duvarları, yaz ve kış bahçeleriyle müstakil bir yaşam alanı sunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.