1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Hayvancılar süresiz araçlı eyleme gidecek
Hayvancılar süresiz araçlı eyleme gidecek

Hayvancılar süresiz araçlı eyleme gidecek

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, 23 Mayıs Pazartesi gününden itibaren süresiz araçlı eyleme gideceklerini açıkladı.

A+A-

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği ülke genelinde eylem kararı aldı. Birlik Başkanı Mustafa Naimoğlulları yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 “Bölgesel ve merkezlerde olmak üzere bütün ülkede eylem kararı aldık. Bıkmadan, usanmadan eylemler devam edecek. Ya bugünden sonra yok olacağız ya da ayaklarımızın üzerinde durup var olacağız. 23 Mayıs Pazartesi gününden itibaren bütün bölgelerde süresiz ve araçlı eyleme başlayacağız. Biz bu toplumun gerçek sahipleriyiz. Kimse bu fiyatlarla ayakta kalamaz. Hayvancı bitmiştir, hayvancılık sektörü dibe çöktü. Her gün ölmektense bir gün ölürüz. Onlar o koltuklarda otururken artık maaş alamayacaklar. Hayvancı her ay devlete 6,5-7 milyon para veriyor. Bu hayvancıların sütüyle her ay herkes oturduğu yerden maaş alıyor, son model arabalarla geziyor. Ama hayvancılar evine ekmek götüremiyor. Hepinize yazıklar olsun!” 

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin talepleri şu şekilde: 

Arpa fiyatının yapılan son yüzde 80’lik zammın geri çekilmesi

Küçükbaş hayvancıya Şubat ayında ödenmesi gereken katkının bir an önce ödenmesi

Elektik fiyatlarının üreticinin kullanabileceği şekilde düzenlemesi 

Akaryakıt fiyatları üzerinde çalışma yapılması

Süt üreticilerinin aldığı süt parasının gününde ödenmesi

Süt borsasının derhal kaldırılması

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.