1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Hemşireler özgür kaldı
Hemşireler özgür kaldı

Hemşireler özgür kaldı

Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde 2014 yılında hayatını kaybeden Şükriye Ağdelen’in ölümünde ihmali olduğu iddia edilen yoğun bakım hemşireleri Şifa Bağı ve Buse Gökçe dün takipsizlik kararı ile serbest bırakıldı.

A+A-

Eniz ORAKCIOĞLU

Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde 2014 yılında, tedavi gören Şükriye Ağdelen’in ölümüne sebep olmakla suçlanan Şifa Bağı ve Buse Gökçe isimli hemşireler dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Dava süresince Şifa Bağı ve Buse Gökçe’yi Avukat Emre Kadri ve Stajer Avukat Cemre Alicik savundu. 27 Nisan 2018 tarihinde itham edilen 2 hemşirenin duruşma sürecinde 8 tanık dinlendi.

Savcı, 5 tanığın esasa ilişkin şahadet ortaya koyduğunu yaklaşık 1 aydır 2 sanığın cezaevinde beklediğini ve bugüne kadar gerçekleşen şahadetleri değerlendirerek makul şüpheden ari ispat külfetinin daha fazla ileriye gitmesi ve bu sanıkların cezaevinde kalmasının kamu yararına olmayacağı düşüncesiyle takipsizlik kararı verdi.

Serbest kaldılar

Başkanlığını Melek Esendağlı’nın yaptığı, Yargıç Murat Soytaç ve Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi huzurunda olan davada Savcı Atila Enver Etkin takipsizlik dosyaladı, Yargıç ise serbest bıraktı.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.