1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Herkes çıkmazda
Herkes çıkmazda

Herkes çıkmazda

Ekonomistler, devalüasyon ve petrol varil fiyatlarının artışı karşısında akaryakıt zammının, Ticaret Odası da akaryakıt fiyatlarının artışı karşısında ülkede satılan ürün ve hizmetlerin fiyatının zamlanmasının kaçınılmaz olduğu görüşünde.

A+A-

Türk Lirası’nın dolar, sterlin ve Euro karşısındaki hızla değer kaybı ve petrol varil fiyatlarının 80 dolara dayanması ülkeye akaryakıt fiyatlarında okkalı bir zam olarak yansıdı.

Akaryakıt fiyatları son 9 ay içerisinde 2.19 TL ile 2.13 TL arasında zamlandı. Akaryakıt fiyatlarına yapılan bu zam üreticilerin ve işletmelerin giderlerinde ciddi bir artışa neden oldu.

Giderleri artan üretici ve işletmelerin gelir gider dengesini korumak için sattıkları ürünlerin fiyatını artırması bekleniyor.

KIBRIS Gazetesi’ne konuşan Ekonomist Derviş Kemal Deniz ile Göksel Saydam ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Alp akaryakıt zammını değerlendirdi.

Deniz de, Saydam da TL’nin döviz karşısındaki değer kaybı ve petrol varil fiyatlarının artışı göz önünde bulundurulduğunda akaryakıt zamanının kaçınılmaz olduğunu anlattı.

KTTO Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Alp da akaryakıt zammı karşısında işletmeci ve üreticilerin de sattığı ürünlere zam yapmaktan başka şansı olmadığını ifade etti.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.