1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Hesaplar inceleniyor
Hesaplar inceleniyor

Hesaplar inceleniyor

Demirhan’da süt ürünleri satan bir işyerinde çalışan zanlı S. E., işyeri adına sattığı ürünlerden tahsil ettiği 9 bin TL’yi sirkat ettiği gerekçesiyle tutuklandı

A+A-

Demirhan’da süt ürünleri satan bir işyerinde çalışan zanlı S. E., 2020’nin Temmuz ve Ekim ayları arasında, işyeri adına sattığı ürünlerden tahsil ettiği 9 bin TL’yi sirkat ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Suçunu kabul eden zanlıyı dün mahkemeye çıkararak hakkında 3 günlük tutukluluk emri alan polis, S. E.’nin geçmişte de benzer suçlar işleyip işlemediğini araştırıyor. “Müstahdem tarafından sirkat” ve “Sahte evrak düzenleme, tedavüle sürme” suçlamalarıyla tutuklanan zanlı, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Yargıç Temay Sağer’in huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı İbrahim Ruso, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde Adli Şube’de görev yapan polis memuru Aytaç Çebi’yi dinletti. Mahkemede yeminli şahadet veren Çebi, zanlı S. E.’nin “Müstahdem tarafından sirkat” ve “Sahte evrak düzenleme, tedavüle sürme” suçlarına methaldar olduğunu belirtti. Çebi, 30.11.2020 tarihinde işletmeciliğini Arif Menteşoğulları’nın yaptığı Arif Menteşoğulları Süt Ürünleri İthalat ve Satış isimli işyerinde müstahdem olan zanlının Temmuz ve Ekim 2020 tarihleri arasında fabrikadan satmak için aldığı hellim, nor, kaşar gibi süt ürünlerini bazı işyerlerine satmış gibi göstererek, farklı yerlerde satıp, tahsil ettiği 9 bin TL’yi sirkat ettiğini kaydetti. Polis memuru Aytaç Çebi, zanlının gönüllü ifade verip, suçunu kabul ettiğini ancak ifadenin teyit ve tekzibinin yapılmasının yanı sıra alınacak ifadeler olduğunu, geriye dönük makbuz ve faturalarda da inceleme yapılacağını belirterek, zanlının üç gün tutuklu kalmasını talep etti. Yargıç Temay Sağer, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.