1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Hindistanlı, Iraklı ve Kazakistanlı yolcu sayısında artış
Hindistanlı, Iraklı ve Kazakistanlı yolcu sayısında artış

Hindistanlı, Iraklı ve Kazakistanlı yolcu sayısında artış

KKTC Turizmi 2019’un il 6 ayında geriledi

A+A-

Turizm Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yayınladığı Polis Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2019 yılının ilk altı ayında, KKTC vatandaşları hariç adaya gelen 791 bin 408 yolcunun yüzde 96’sı Ercan Havalimanı’ndan, yüzde 3’ü Girne Limanı’ndan ve kalan yüzde 1’lik bölümü de Karpaz ve Mağusa limanlarından ülkeye giriş yaptı.

Turizm Bakanlığı’nın, Polis Genel Müdürlüğü verilerine göre yayınladığı istatistiklere göre, 2019 yılının ilk altı ayında hava ve deniz yoluyla ülkeye giriş yapanların 604 bin 344’ü Türkiye, 187 bin 064’ü ise diğer ülke vatandaşlarından oluştu.

Yine aynı verilere göre, 2019 yılının ilk altı ayında adaya giriş yapan 791 bin 408 kişiden yalnızca 506 bin 048’i turizm tesislerinde konakladı. Bu sayı geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 4.2 geriledi.

 Hindistanlı, Iraklı ve Kazakistanlı yolcu sayısında artış

ABD, İngiliz ve İranlı yolcu sayısında düşüş yaşanırken, Hindistan, Kazakistan ve Irak’tan gelen yolcu sayısında ise 2019 yılının ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre yaşanan yükseliş göze çarpıyor.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.