
Hizmet Bahane..Koltuk şahane
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ’nde makam kavgası bitmek bilmiyor. Asım İdris, Zeki Çeler derken şimdi de Hüseyin Angolemli krizi yaşanıyor.
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ’nde makam kavgası bitmek bilmiyor. Asım İdris, Zeki Çeler derken şimdi de Hüseyin Angolemli krizi yaşanıyor. Angolemli’nin TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’e “ Ya Meclis Başkanı ben olurum, ya da sonuçlarına katlanırsınız” tehdidinde bulunduğu iddia ediliyor.
TDP içerisinde Makam sevdası tartışmaları daha da büyüyecek gibi gözüküyor. 7 Ocak Erken seçimleri sonrasında Mecliste üç milletvekiline sahip olan TDP’nin 4’lü koalisyona girmesi sonrasında alacağı iki bakanlığa kimlerin seçileceği tartışmaları ilk olarak Genel Sekreter Asım İdris ile Genel Başkan Cemal Özyiğit arasını bozulmuş ve parti içerisinde kısa süreli krize neden olmuştu.
Daha sonrasında benzer bir kriz Girne Milletvekili Zeki Çeler ile de yaşanmıştı. Çeler, parti Başkanı Cemal Özyiğit’e “ en çok oyu ben aldım. Ben Bakan olmayım” tehdidinde bulunmuş, Genel Başkan bu durum karşısında topu Parti Meclisine yuvarlamıştı. PM’de yapılan oylama sonrasında Zeki Çeler çok az bir farkla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olması kararı verilmiş ve bu karara tepki olarak TDP’den birçok istifa yaşanmasına neden olmuştu.
Benzer bir kriz şimdi de Hüseyin Angolemli ile yaşanıyor. Koalisyon görüşmeleri içerisinde adı sıkça Tarım Bakanlığı ile anılan Angolemli’nin Bakan olma konusunda ısrarcı olduğu ve Genel Başkan Cemal Özyiğit’e bu konuda baskı yaptığı dile getirilmişti. Özyiğit’in ise bu durum karşısında parti içerisinde tüm milletvekillerinin memnun etme düşüncesi ile çare olarak Hüseyin Angolemli’ye Meclis Başkanlığı teklifini götürmekte bulmuş ve Angolemli’yi Bakanlıkta ısrarcı olmaması konusunda ikna etmişti.
Fakat Meclis İç Tüzüğüne göre, TDP’nin Mecliste grup oluşturabilecek yeterli sayıya ulaşamamış olmaması nedeniyle, TDP Milletvekillerinden hiçbirinin Meclis Başkanı seçilemeyecek sonucu sonrasında TDP’de Hüseyin Angolemli krizi patlak vermiş oldu. Meclis Başkanı olma konusunda oldukça ısrarcı olduğu bilinen Angolemli’nin TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’e “Ya Meclis Başkanı ben olurum, ya da sonuçlarına katlanırsınız” tehdidinde bulunduğu iddia ediliyor.




fdfd.gif)


HABERE YORUM KAT