1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hollandalı balıkçılar uyuşturucu mafyası için çalışmış
Hollandalı balıkçılar uyuşturucu mafyası için çalışmış

Hollandalı balıkçılar uyuşturucu mafyası için çalışmış

Hollanda’da organize suç örgütlerinin, ülkeye uyuşturucuyu yıllarca balıkçıları kullanarak soktuğu ortaya çıktı.

A+A-

Hollanda Savcılığının elde ettiği bilgiler göre, mafyanın Kuzey Denizi’ne gemilerle getirdiği kokainler, su geçirmez paketler içinde daha önce belirlenen noktalarda denize atıldı. Bu paketler, uyuşturucunun atılacağı noktalarda bekleyen Urk kasabasındaki balıkçı tekneleri tarafından toplanarak, gizlice karaya taşındı.

Savcılık, 2015 yılında Amsterdam’da başarısız bir infaz emri veren Naufal F. adlı suç örgütü liderini araştırırken, Urk’ta yaşayan balıkçıların uzun yıllar denizden mafyanın uyuşturucularını topladıklarını tespit etti.

Bombalamakla korkuttular

Naufal F. ile Muhammed S. ve Ferry B. adlı diğer suç örgütü liderleri arasındaki şifreli mesajları çözen polis, bazı balıkçıların uyuşturucu kaçakçıları ile gönüllü olarak bazılarının da zorla işbirliği yaptırıldığına dair bilgilere ulaştı. Kimi balıkçılar, evlerinin bombalanacağına dair korkutuldu. Haziran ayında sahil güvenlik ekipleri, Kuzey Denizi’ndeki bir konteynır gemisinin civarında bir süre kalan balıkçı teknesinden şüphelenerek takibe aldı. Yapılan operasyon sonunda, balıkçı teknesinin deposunda su geçirmez 13 çanta içine yerleştirilmiş 261 kilo kokain bulundu.

Savcı: El kitabı niteliğinde

Balıkçıların, mafyaya ait gemilerden denize atılan uyuşturucuları toplama karşılığında yüzde 10 komisyon ve belirli bir miktar toplu para aldıkları ortaya çıktı. Uyuşturucu kaçakçılığı ağırlıklı olarak, suların sakin olduğu mart ve ekim aylarında gerçekleştirildi. Savcıya göre suç örgütlerinin şifreli mesajları, “Kokain kaçakçılığı konusunda bir el kitabı” niteliğinde. Suç örgütü üyeleri mart ayında, Urk kasabasındaki balıkçılar da önümüzdeki yaz aylarında mahkemeye çıkarılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.