1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hollywood yapımcısı Weinstein'in akademi üyeliği, hakkındaki cinsel taciz iddiaları yüzünden iptal edildi
Hollywood yapımcısı Weinstein'in akademi üyeliği, hakkındaki cinsel taciz iddiaları yüzünden iptal edildi

Hollywood yapımcısı Weinstein'in akademi üyeliği, hakkındaki cinsel taciz iddiaları yüzünden iptal edildi

Hollywood'u sarsan cinsel taciz ve tecavüz iddialarının ardından ABD'li film yapımcısı Harvey Weinstein'ın Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (AMPAS) üyeliği iptal edildi.

A+A-

Geçen hafta ilk kez New York Times gazetesinde yayınlanan cinsel taciz ve tecavüz suçlamalarının ardından işinden olan ve eşi tarafından terkedilen Weinstein'a (65) en son Akademi ödüllerinin (Oscar) belirleyicisi AMPAS da sırtını döndü.

Her yıl düzenlediği törenle Oscar'ı kazananları açıklayan AMPAS, hakkında cinsel taciz ve tecavüz iddiaları olan ünlü film yapımcısı Weinstein'ı üyelikten çıkardı.

Aralarında Hollywood'un ünlü kadın sinema oyuncuları Gwyneth Paltrow, Rose McGowan, Angelina Jolie ve Ashley Judd'un da olduğu birçok kadın, Weinstein'ın kendilerine uygunsuz davranışlarda bulunduğu yönünde açıklamalarının ardından, İngiliz sinema oyuncusu Lysette Anthony da 1980'li yıllarda Weinstein'ın cinsel saldırısına maruz kaldığını ileri sürdü.

İNGİLTERE'DE DE SORUŞTURMA AÇILDI

Weinstein'a hakkındaki iddialar nedeniyle ABD'de açılan soruşturmanın ardından, İngiltere'de de iddialarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Weinstein'ın sözcüsü New Yorker dergisine yaptığı açıklamada söz konusu iddiaların Weinstein tarafından reddedildiğini, "rıza dışı bir ilişkisinin olmadığı"nı savunmuştu.

OSCAR TARİHİNDE İKİNCİ DEFA BİR ÜYE AZLEDİLDİ

Daha önce erkek sinema oyuncusu Carmine Caridi, 2004 yılında, gizli kalması gereken bir filmin ön izleme videolarını online olarak arkadaşıyla paylaşmasının ardından filmin internet üzerinde yayılanması yüzünden üyelikten azledilmişti.
Üyeliği iptal edilen Weinstein'ın filmleri 300'den fazla Oscar adayı olurken, 81 kez bu ödülü kazanmıştı.

LEJYON DONÖR ÖDÜLÜ'NÜN İPTALİ DE SÖZ KONUSU

Bu arada, İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (Bafta) üyeliğini iptal ederken, Weinstein'ı kınamıştı.

Weinstein'ın sahibi olduğu, Fransa'nın en prestijli ödüllerinden biri olan "Legion d'Honneur" (Lejyon Denör) ödülünün iptalinin de söz konusu olduğu ve bu konudaki kararın yakında verileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.