1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Homeros’un destanının yazdığı tablet bulundu
Homeros’un destanının yazdığı tablet bulundu

Homeros’un destanının yazdığı tablet bulundu

Antik Yunan destanı Odysseia'nın 13. satırının kazılı olduğu kil bir levha Atina'da Olympia Tapınağı yakınlarındaki kazılarda bulundu.

A+A-

Yunanistan başkenti Atina’daki Olympia tapınağının yakınlarında yapılan kazılarda, Roma Dönemi'ne ait bulgular arasında, Odysseia Destanından 13 satırın kazılı olduğu bir kil levha bulundu.

Yunan mitolojisinin İthaka kralı olan Odysseus’un Eumaios’la konuşmasını konu eden XIV. rapsodiye ait dizelerin kazılı olduğu levhanın düşünüldüğü gibi Mısır’dan önce üçüncü yüzyıla ait olduğu laboratuvarlarda da doğrulanırsa, Homeros destanlarının şimdiye kadar bulunan en eski yazılı metni olarak kabul edilecek.

Homeros'un Odysseia Destanı, Odysseus'un Troya Savaşından ülkesi İthaki'ye dönerken yaşadıklarını konu ediniyor. Antik destanda Odysseus, tutsak olduğu bir adadan kurtulmaya çalışıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.