1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. “Hoşgeldin Partisi”nde trafik eğitimi
“Hoşgeldin Partisi”nde trafik eğitimi

“Hoşgeldin Partisi”nde trafik eğitimi

Eğitim için KKTC İlim Üniversitesi’ni (KİÜ) seçen öğrencilerin heyecanla bekledikleri ‘Hoş Geldin Partisi’ 10 Ekim Pazartesi Günü Kıbrıs İlim Üniversitesi Kampüsü’nde gerçekleşti.

A+A-

Eğitim için KKTC İlim Üniversitesi’ni (KİÜ) seçen öğrencilerin heyecanla bekledikleri ‘Hoş Geldin Partisi’ 10 Ekim Pazartesi Günü Kıbrıs İlim Üniversitesi Kampüsü’nde gerçekleşti. Büyük bir katılımla gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, sanatçı ve DJ performansı ile eğlenceli dakikalar yaşadı. Türk mutfağı ile uluslararası öğrencilerin yöresel yemeklerinin sergilendiği stantlar büyük ilgi görürken, öğrenciler birbiriyle kaynaşma fırsatı buldu.

“ÖNCE ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLIĞI”

Kıbrıs İlim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı olan Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Zeki Avcı öğrencilere “Emniyet Kemeri Simülatörü” ile güvenli trafik bilgisi verdi. Trafik Kazalarını Önleme Derneği’nce hazırlanan ve öğrencilerin sol trafiğe uyum sağlamalarına yardımcı olan Emniyet Kemeri Simülatörü, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Prof. Dr. Avcı, önceliklerinin öğrencilerin güvenliği olduğunu belirterek, simülatörün amacının yurt dışından eğitim amacı ile KKTC üniversitelerine gelen öğrencilere ülke trafiğini anlatmak, trafik kural ve yasaları hakkında bilgi vermek, emniyet kemerinin önemini vurgulamak olduğunu söyledi.

Simülatörde öğrencilere, nerede oturulursa oturulsun, araçta seyahat eden her yolcunun (bebek, yaşlı, sürücü, yetişkin) emniyet kemerini takmaları gerektiği uygulamalı olarak gösterildi.

İlerleyen saatlerde sahne alan Nafiz Dölek şarkılarıyla öğrencilere unutulmaz bir gece yaşatırken, yabancı öğrencilerin Dj ve dans performansları büyük ilgi çekti.

img_3681.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.