1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Hukuka uygun vatandaşlıklar ayıklanacak
Hukuka uygun vatandaşlıklar ayıklanacak

Hukuka uygun vatandaşlıklar ayıklanacak

CTP’nin “58 istisnai yurttaşlığın iptali” talebiyle açtığı davada, savcılık ve savunma, vatandaşlık listesini incelemek için süre talep etti .

A+A-

Emine UYSAL

Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP), Bakanlar Kurulu tarafından verilen ve 9 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “58 istisnai yurttaşlığın iptali” talebi, dün yine Yüksek İdare Mahkemesi’nin (YİM) huzurundaydı.

Yüksek İdare Mahkemesi'nde, Yargıç Beril Çağdal'ın huzurunda görüşülen ilk davada, KKTC Başsavcılığı adına Savcı Cemaliye Usanmaz, listeyi, savunma makamıyla incelemek ve hukuka uygun olan vatandaşlıkların incelenmesi için süre talep etti.

Yargıç Beril Çağdal, davayı, 16 Ekim’e erteledi.

Önceki celsede, CTP adına davada hazır bulunan Avukat Ürün Solyalı ve CTP Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe, mahkemeden, dava neticelenene kadar geçecek sürede ilgili kişilerin ev alma, iş yeri açma, oy kullanma gibi yurttaşlık haklarını kullanamaması için ara emri talep etmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.