1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Hükümeti kurmadan kavgaya tutuştular"
"Hükümeti kurmadan kavgaya tutuştular"

"Hükümeti kurmadan kavgaya tutuştular"

Cemal Özyiğit’in, Kudret Özersay’a yönelik yaptığı açıklamalar 4'lü koalisyonda yer alma ihtimali olan iki parti arasında gerginliğe neden oldu.

A+A-

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman geniş tabanlı hükümet kurulması için çalışmalarını sürdürürken, TDP ile HP’nin içinde yer alması düşünülen 4'lü koalisyon hükümeti yapılan açıklamalar nedeniyle zora girdi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’in yaptığı, “Vay Kudret Hoca hoş geldin’ diyerek bağrımıza basamayız” açıklamasına karşılık HP Genel Başkan Vekili Yenal Senin “Yaşanılan süreçte ağzını açmayıp, sineye çekenler bugün hangi sebeple Sn. Özersay'ı kabul edemeyiz diyebilir?” diye yanıt verdi.

HP Genel Koordinatörü Savaş Toksöz ise “Kudret hocaya kucak açamayacağını açıklayan Cemal Özyiğit, Kudret Hoca sayesinde üç vekille iki bakanlık almıştı” açıklamasını yaptı.

HP tabanı isteksiz

Öte yandan HP tabanının bir kısmının parti kurucusu ve eski genel başkanı Özersay'a yönelik eleştirilerin yanı sıra Türkiye ve Kıbrıs konusundaki görüş ayrılıkları nedeniyle TDP ile yeniden hükümete girmelerine sıcak bakmadığı öğrenildi.

TDP açıklamalardan memnun değil

Salgın ve ekonomik krizden dolayı olumsuz etkilenen ülkenin hükümetsiz kalmamasını isteyen TDP’de ise başkan Cemal Özyiğit’in yaptığı açıklamalar konusunda memnuniyetsizlik olduğu ifade edildi.

İşte yapılan açıklamalar

Cemal Özyiğit:

“Bu sefer ilkelerde tam anlaşma istiyoruz. Kudret Hoca, tam çalışmaların meyvesini alıyorken, bahane ile çekip gitmiştir. Şimdi kendisine hiçbir şey olmamış gibi ‘Vay Kudret Hoca hoş geldin’ diyerek bağrımıza basamayız"

Yenal Senin:

“Sn. Cemal Özyiğit'ın Kudret Özersay için söyledikleri tarafımızca kabul edilemez. Yaşanılan süreçte ağzını açmayıp, sineye çekenler bugün hangi sebeple Sn. Özersay'ı kabul edemeyiz diyebilir? Önce topluma bunu açıklasınlar. Ayrıca kendilerini hangi pozisyonda ev sahibi görüp, bize hoşgeldin deme düşüncesi içindedirler cidden merak içindeyim. Bizlerin duruşu nettir. Kişi- parti ayırt etmeksizin ortada bir yanlış gördüğümüzde buna karşı bir duruş sergiledik ve bundan sonrada sergileyeceğiz. Sözde bunu söyleyenlerin, fiiliyatta hiçbir şey yapmadıktan sonraki konuşmaları sadece talihsiz bir açıklamadır.

Savaş Toksöz:

"Kudret hocaya kucak açamayacağını açıklayan Cemal Özyiğit, Kudret hoca sayesinde üç vekille iki bakanlık almıştı. Dokuz tane milletvekili olan Halkın Partisi ise üç bakanlık aldı. Bunun karşılığında okullara kitap dahi dağıtamayacak kadar kötü bir yönetim sergileyenlerin düşmanlığını kazanmış oldu. Keşke o gün Kudret hoca, doğru bildiği yolda, çok fedakarlıklar yaparak bazılarına kucak açmasaydı. Ama tabii o sıradan biri değildir ki, memleket deyince akan sular durur."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.