1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. İBT’den yeni oyun ‘Şerefine insanoğlu’
İBT’den yeni oyun ‘Şerefine insanoğlu’

İBT’den yeni oyun ‘Şerefine insanoğlu’

İskele Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İskele Belediye Tiyatrosu, yeni oyunuyla izleyicisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor

A+A-

İskele Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İskele Belediye Tiyatrosu, yeni oyunuyla izleyicisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Sami Yakar Yönetmenliğindeki İBT Ekibi, bu kez güldürmeyecek. Tüm dünyanın gözünün çevrildiği Ortadoğu’da yaşanan olaylara dikkat çekecek ‘Şerefine İnsanoğlu’ isimli oyun ile, bir yanda amansız çatışmanın kurbanı olanlar, diğer yanda ise akan kandan rant sağlayanların gerçek yüzleri izleyiciye aktarılmaya çalışılacak. Oyunu 12 yaş üstü herkes izleyebilecek.

‘ŞEREFİNE İNSANOĞLU’NUN İLK GÖSTERİMİ YENİERENKÖY’DE YAPILACAK

İSKELE GÖSTERİMİ 27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ’NDE…

Toygun Orbay’ın kaleme aldığı, İBT Yönetmeni Sami Yakar’ın yönettiği Tek perdelik drama türündeki ‘Şerefine İnsanoğlu’ isimli oyunun provaları tamamlandı. 2 ayı aşkın bir süredir hazırlıklarını sürdüren İBT Ekibi, meşakkatli çalışmalarının ardından izleyicinin karşısına çıkacağı günü sabırsızlıkla bekliyor. Oyun, ilk kez 22 Şubat Cuma günü saat 19.30’da Yenierenköy Belediyesi Kültür Sarayı’nda perde diyecek. Seyircisiyle ilk kez Yenierenköy’de buluşacak İBT Ekibi Şerefine İnsanoğlu ile 28 Şubat Perşembe günü Mağusa Kükom’da, 7 Mart Perşembe günü Beşparmaklar Tiyatro Festivali’nde, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününde İskele Belediyesi 10. Kültür&Sanat Günleri’nde, 13 Nisan Cumartesi günü ise Mesarya Tiyatro Festivali’nde izleyicisinin karşısına çıkacak.

 

OYUNDA, ORTADOĞU’DA YAŞANANLARA DİKKAT ÇEKİLİYOR

Savaşın değişik sınıf ve kültür kesimlerinden insanlar üzerindeki etkileri üzerine kurulan oyunda; bir yanda amansız çatışmanın kurbanı olanlar, diğer yanda ise akan kandan rant sağlayanların gerçek yüzleri izleyiciye aktarılıyor. Özellikle de savaşların en masum kurbanları olan çocuklara dikkat çekilen ‘Şerefine İnsanoğlu’nda esirlere işkence yapan bir çavuş, idealist bir doktor ve düzen savunucusu bir avukat arasındaki dramatik çatışma ele alınıyor. İskele Belediye Tiyatrosu’nun bu oyunu seçmesindeki amaç ise Ortadoğu’da yaşananlara dikkat çekmek.

Yönetmenliğini Sami Yakar’ın yaptığı oyunda, İskele Belediyesi Zabıta Memuru Bilal Dericioğlu’nun yanı sıra Burkay Mehmet Uzun, Yalçın Arıcı, Aliye Bozdağ, Murat Sirhan, Cihan Yıldız ve Sıla Akgün aynı sahneyi paylaşacak. Oyunun teknik kadrosunda ise yine İskele Belediyesi personeli Ebru Kırmızı’nın yanı sıra Arda İlteriş ile suflozde Muhterem Hocaoğulları yer alıyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.