1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. II. Sosyal Psikoloji Kongresi DAÜ’de başladı
II. Sosyal Psikoloji Kongresi DAÜ’de başladı

II. Sosyal Psikoloji Kongresi DAÜ’de başladı

DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen II. Sosyal Psikoloji Kongresi 27 Kasım 2017 Pazartesi günü, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda, saat 09:00’da düzenlenen açılış konuşmalarının ardından başladı.

A+A-

Açılışta konuşan DAÜ Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şenel Hüsnü Raman kongrenin DAÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilmesinden dolayı onur duyduklarını belirterek kongreye katılan herkese teşekkürlerini iletti. Sosyal Psikoloji alanına yönelmesini ve deneyimlerini katılımcılar ile paylaşan Doç. Dr. Raman, kongrenin verimli geçmesini temenni etti.

DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özarslan da gerçekleştirdiği konuşmasında bölüm hakkında detaylı bilgiler vererek kongrenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

DAÜ Dünya Listesinde

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, katılımlarından dolayı herkese hoşgeldiniz diyerek DAÜ Psikoloji Bölümü’nün üniversitenin saygın bölümlerinden biri olduğunu belirtti. Prof. Dr. Osam, Psikoloji Bölümü’nün çok hassas bir şekilde eğitim veren, seçici kuralları uygulayan, etik bağlamda süreci iyi yöneten bir bölüm olduğunu belirtti.

Kalitenin en önemli göstergelerinden birinin akreditasyonlar olduğunun altını çizen Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün akreditasyon çalışmaları hakkında bilgiler verdi. DAÜ’nün kendini dünya üniversitelerine kabul ettirdiğini vurgulayan Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün Kıbrıs’ta dünya listelerine giren tek üniversite, Türkiye Cumhuriyeti’nde ise bu listeye giren üniversiteler sıralamasında 4. sırada yer aldığını belirtti. Bunun yanında İngiltere merkeli QS Stars değerlendirmesi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün eğitim, uluslararasılaşma, olanaklar ve erişilebilirlik alanlarında 5 üzerinden 5 aldığını vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından Sosyal Psikoloji alanında Türkiye’de öncü bir isim olan ve Mart 2017 tarihinde hayatını kaybeden Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı’nı anmak üzere video gösterimi gerçekleştirildi. Video gösteriminin ardından ise sosyal psikoloji alanında yapmış olduğu çalışmalar ve değerli katkılardan dolayı Prof. Dr. Diane Sunar’a “Yaşam Boyu Başarı” ödülü Doç. Dr. Raman tarafından takdim edildi.

Kongrede davetli konuşmacı Porf. Dr. Nebi Sümer tarafından “Bağlanma ve Mutluluk, Kültürel Farklılıklar ve Türkiye’den Bulgular” konulu sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından Farklı Etnik / Kültürel Grupların Entegrasyonunda Gruplararası Temas Kuramı” konulu ilk panel gerçekleştirildi.    

Ardından davetli konuşmacı Prof. Dr. Doğan Kökdemir tarafından “Sosyal Psikoloji Penceresinden, Psikoloji Biliminin Dünü, Bugünü ve Yarını: Harry Potter, Batman ve Westworld” konulu sunum gerçekleştirildi.

Kongre, “Türkiye’de Ahlak Psikolojisinde Güncel Çalışmalar” konulu ikinci panel ile devam etti. Ardından da “Otobiyografik Bellek Temelindeki Bireysel Farklılıkların Alanyazın İçerisinde Gözden Geçirilmesi” konulu üçüncü panel ile kongrenin ilk günü sona erdi.

28-29 Kasım 2017 tarihlerinde de devam edecek olan kongre boyunca toplam 11 panel gerçekleştirilecek, 6 davetli konuşmacı sunum yapacak ve poster bildirileri sergilenecek.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.