1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İki Kıbrıslı Türk hayatını kaybetti
İki Kıbrıslı Türk hayatını kaybetti

İki Kıbrıslı Türk hayatını kaybetti

Yaşamını İngiltere'de sürdüren  iki Kıbrıslı Türk yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı hayatını kaybetti.

A+A-

Yaşamını İngiltere'de sürdüren  iki Kıbrıslı Türk yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı hayatını kaybetti.

Londra Gazete’nin haberine göre, son bir hafta içerisinde, İngiltere'de yaşayan iki Kıbrıslı Türk Covid-19 salgınına yenik düştü.

Londra Gazete’ye bilgi veren Kıbrıs İslam Cemiyeti Başkanı Hüseyin Haşim El Bakayi, özellikle Mart ve Nisan aylarında İngiltere’de yaşayan Kıbrıslılar arasında Covid-19 kaynaklı ölümlerin oldukça yüksek olduğunu ifade etti.

El Bakayi, Mayıs ayının ikinci haftasından itibaren İngiltere’de, Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden Kıbrıslı Türk’ün olmadığını ancak son bir haftada iki Kıbrıslı Türk’ün hayatını kaybettiğini belirtti.

Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği kesin olarak bilinen Kıbrıslı Türklerin sayısının 98’e yükseldiğini ifade eden El Bakayi, “Mayıs ayından bu yana virüs nedeniyle hayatını kaybeden Kıbrıslı Türk olmadı, ancak son bir haftada iki vatandaşımızı kaybettiğimizi öğrendik. Ailelerin hassasiyeti ve acısından dolayı isimleri paylaşmıyoruz, virüsten dolayı hayatını kaybeden iki vatandaşlarımız erkekti ve biri henüz 48 yaşındaydı, diğer vatandaşımızın yaşı ile ilişkin henüz bir bilgiye ulaşamadık. Acımız çok büyük, kurallara uyalım, tedbirleri elden bırakmayalım. Sağlık için, hepimiz için”  mesajını verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.