1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İki kişiyi hastanelik ettiler, “biz emekçiyiz” dediler
İki kişiyi hastanelik ettiler, “biz emekçiyiz” dediler

İki kişiyi hastanelik ettiler, “biz emekçiyiz” dediler

Gazimağusa’da üç kişi, kendilerine dik dik baktıkları gerekçesiyle, Pakistan uyruklu 2 kişiyi döverek hastanelik etti. Mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuklanmalarına itiraz etti.

A+A-

Gazimağusa’daki bir restoranda, dün sabahın erken saatlerinde çıkan kavgada, 2 kişi hastanelik olurken, ülkede turist statüsünde bulunan 3 kişi de mahkemeye çıkarıldı. Derdest emri gereği tutuklanan ve mahkeme yargıcına “Biz emekçiyiz, bizi bırakın” diye yalvaran Ahmet Kalkan, Tolga Sevindi ve Umut Elmacı hakkında mahkemeden tahkikat amaçlı 3’er gün tutukluluk emri temin eden polis, darp edilenlerden Abu Sufyan’ın burun kemiğinin kırıldığını belirtti.

İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Hüseyin Gökhan Eser, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan meselenin tahkikat sorumlusu polis memuru Murat Öztürk’ü yeminli şahadete çağırdı.

Tanık polis Murat Öztürk, zanlıların, “vahim zarar”, “ciddi darp”, “sarhoşluk” ve “rahatsızlık” suçlarından methaldar olduklarını söyledi ve 24 Mayıs 2019’da, saat 01.45 sıralarında, İsmet İnönü Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren Şehmuz Restoran isimli işyerinde çıkan kavganın olgularını mahkemeye aktardı.

Murat Öztürk, alkol tesiri altında olan zanlıların, kendilerine dik dik baktıkları gerekçesiyle, tartıştıkları Pakistan uyruklu Mehran Hussain Khattak ve Abu Sufyan’ın vücutlarının muhtelif yerlerine kasten ve kanunsuz olarak, elleri ve ayakları ile gelişi güzel vurup adı edilenleri ciddi şekilde darp ettiklerini anlattı.

Şikayet üzerine zanlıları derdest emri gereği tutukladığını kaydeden tanık polis, müştekilerin, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığını belirterek, darp sonucu Abu Sufyan’ın burun kemiğinin kırıldığını, elmacık kemiğinde de kırık şüphesi olup bu yönde rapor beklendiğini ifade etti.

Olay yeri ve çevresindeki kamera kayıtlarını inceleyeceğini belirten tanık polis, birçok kişiden ifade temin etmesi gerektiğini belirttikten sonra, henüz yeni başlattığı soruşturmasını tamamlamak için mahkemeden zanlılar aleyhine 3 gün tutukluluk emri talep etti.

Söz verilmesi üzerine konuşan zanlıların tümü, kavga sırasında kendilerinin de darp edildiğini belirterek, nedamet getirdi ve “Biz emekçiyiz. Çalışmaya geldik, yerimiz belli” diyerek serbest bırakılmayı talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, serbest kalmaları halinde devam eden tahkikata etki edecek olan zanlıların 3 gün süreyle polis nezaretinde tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.