1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İki öğrenciye PKK soruşturması
İki öğrenciye PKK soruşturması

İki öğrenciye PKK soruşturması

Siyasal Bilimler öğrencisi olan Haluk Geçit ile Berivan Sevimli’nin, ihbar üzerine evlerinde yapılan aramada PKK terör örgütünün propaganda nitelikli yayınları bulundu.

A+A-

Emine UYSAL

Lefkoşa’daki bir üniversitede Siyasal Bilimler öğrenimi gören Haluk Geçit ile Berivan Sevimli’nin, polise yapılan ihbar üzerine mahkeme emriyle evlerinde yapılan aramada PKK terör örgütünün propaganda nitelikli yayınları bulundu.

Polis, Haluk Geçit’in evinde 12, Berivan Sevimli’nin evinde ise 7 kitap bulan polis ayrıca terör örgütünün propagandasının yapıldığı ileri sürülen bilgisayar çıktılarını da emare aldı.

“Yasadışı Cemiyete Ait Yıkıcı ve Propaganda Niteliğinde Yayın Bulundurmak” suçlamasıyla tutuklanan zanlılar Haluk Geçit ile Berivan Sevimli, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkeme avlusunda gerginlik yaşandı

Elleri arkadan kelepçelenen Berivan Sevimli, “Arkadan kelepçe takmak suçtur. İşkencedir. KKTC’de işkence var” diyerek, mahkeme koridorunda bağırdı. Polisle, zanlı yakınları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Aysın Bilgin, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Aykut Özkan’ı dinletti.

“Evlerinde PKK’ya ait yayınlar bulundu”

Mahkemede yeminli şahadet veren Özkan, 13 Aralık’ta alınan bir bilgi üzerine Gönyeli’de ikamet eden 25 yaşındaki zanlı Haluk Geçit’in ikametgahında mahkeme emri ile yapılan arama neticesinde, odasındaki elbise dolabı içerisinde, terör örgütü PKK’ya ait yıkıcı ve propaganda niteliğinde 12 ayrı yayın bulunduğunu anlattı.

Polis memuru Aykut Özkan, zanlı Berivan Sevimli’nin ikametgahında ise yine mahkeme emriyle yapılan aramada, terör örgütü PKK’ya ait yıkıcı ve propaganda niteliğinde yayınlar ve bilgisayar çıktıları bulunduğunu kaydetti.

Her iki zanlının da gönüllü ifade verdiğini, ancak ifadelerin teyidinin yanı sıra, alınması gereken ifadeler ve aranan şahıslar olduğunu belirten Özkan, tahkikat amaçlı bir gün tutuklu kalmalarını talep etti.

“Siyasal Bilimler Fakültesi’nde okuyorlar”

Zanlıların avukatları Ürün Solyalı ve Tekin Söylemez, müvekkillerinin Siyasal Bilimler Fakültesi’nde öğrenim gördüklerine işaret edip, konu kitapları araştırmaları için bulundurduklarını savundu.

Avukat Söylemez, zanlı Berivan Sevimli’nin ikametgahında bulunan kitabın, Abdullah Öcalan’ın mahkemede yaptığı savunmanın değerlendirmesini içerdiğini ileri sürdü.

Polis, yayınların üzerinde Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının yer aldığını, içeriğin de propaganda niteliğinde yayın olup, olmadığının araştırıldığına dikkat çekti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, her iki zanlının da tahkikat amaçlı bir gün tutuklu kalmasına emir verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.