1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İkinci etap çalışmaları haftaya başlıyor
İkinci etap çalışmaları haftaya başlıyor

İkinci etap çalışmaları haftaya başlıyor

Girne-Lefkoşa Anayolu yenileme çalışmasını üstlenen yetkili firma ile yol yapımında çalışan nakliyeciler arasındaki anlaşmazlık halen devam ediyor

A+A-

Girne-Lefkoşa Anayolu yenileme çalışmasının ihalesini üstlenen HASKAR firması ile temmuz ayından bu yana ödemesini yapmadığı nakliyeceler arasındaki anlaşmazlık halen çözülemezken, çalışmaların yürütülmesi için farklı formüller değerlendiriliyor.

Yapımına 7 aydır devam edilen Lefkoşa- Girne Anayolu’nda çalışan nakliyeciler ödemelerini almadıkları gerekçesiyle iş bırakırken, 1 haftadan beridir yol yapımı da durdu.

Konuyla ilgili Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı ile nakliyecilerin yetkilisi Savaş Can, KIBRIS’a değerlendirmede bulundu.

Bağzıbağlı, Girne-Lefkoşa Anayolu’nun Türkiye tarafından finanse edilip, ihale edilen bir proje olduğunu belirterek, firmanın nakliyecilerle sorunlar yaşamasından dolayı çalışmaların durduğunu doğruladı, ancak yerli bir firmayla yapılan anlaşmayla çalışmaların yeniden başlanacağını söyledi.

Can, uzun bir zamandan beridir firmanın alacaklarını ödememesi nedeniyle çalışanların işi bıraktığını belirterek, yetkili firmanın yasadışı davrandığını, Türkiye’den sağdan soldan toplama araçlarla ve çalışma izni olmayan işçilerle işi yürütme gayretinde olduğunu ve bakanlığın da bu olaya göz yumduğunu iddia etti.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.