1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İlk Finalist Yakın Doğu Üniversitesi.
İlk Finalist Yakın Doğu Üniversitesi.

İlk Finalist Yakın Doğu Üniversitesi.

Uluslararası Dr. Suat Günsel Turnuvasında İkinci Gün Geride Kaldı...

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde kadın basketbolunun elit takımlarının yer aldığı “Uluslarası Dr. Suat Günsel Kupası” basketbol turnuvasınında ikinci gün maçları tamamlandı.

NEU RA25 Spor Salonu’nda oynanan maçlarda,İkinci gün sonunda A grubunda Hatay BŞB Galatasarayı 80 - 63 yenerken,  B grubunda Yakın Doğu Üniversitesi de Belçikalı rakibi Castors Braine’i 79-70 yenerek turnuvada ilk finale yükselen takım oldu.

Hatay Farklı Galip... Hatay BŞB: 80 -Galatasaray: 63

Turnuvanın ikinci günü ilk maçta A grubu takımlarından Galatasaray ile Hatay Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Hatay BŞB 80-63’lük skorla kazandı.

Yakın Doğu Üniversitesi RA25 Spor Salonu’nda oynan maçta, 1.periyot 25- 19, 2.periyot 41-29, 3. periyot 63-39 ve 4.periyot 80-63 tamamlandı.

Mücadelenin ilk periyoduna her iki takımda istekli başlarken Galatasaray Işıl ve Dubljeviv ile boyalı alandan bulduğu sayılarla skoru 4-8 yaptı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi molaya gitti. Mola dönüşü etkili başlayan Hatay, Abdelkader ve Merve’nin bulduğu sayılar ile farkı kapatarak 25-19 öne geçti. Karşılaşmanın ilk periyodu bu skorla sona erdi.

İkinci çeyreğe etkili savunma ve hücumla başlayan Hatay Büyükşehir Belediyesi Mirchova ve Özge ile bulduğu dış atışlar ile farkı 10 sayıya çıkararak skoru 32-22 yaptı. Oyun ve skor üstünlüğünü periyot boyunca devam ettiren Hatay, skoru 41-29 yaptı. Karşılaşmanın ikinci periyotu 41-29 Hatay üstünlüğü ile sona erdi.

Üçüncü periyoda da ikinci periyotta olduğu gibi hızlı başlayan Hatay, Mirchova ve Bahar ile bulduğu sayılarla ile Galatasaray karşısında farkı 20 sayıya çıkartarak skoru 53-33 yaptı. Karşılaşmanın sonlarına doğru Hatay skoru iyice arttırdı ve karşılaşmanın üçüncü periyodu 63-39 Hatay üstünlüğü ile sona erdi.

Son periyoda da kaldığı yerden devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Merve, Snytsina ve Abdelkader ile Galatasaray karşısında farkı gittikçe açarak skoru 73-50 yaptı. Maçın geri kalanında da üstünlüğü bırakmayan Hatay, karşılaşmadan 80-63’lük skorla galip ayrıldı.

Hatay BŞB’de: Win Ben Abdelkader 20 sayı, Merve Aydın 13 sayı, Viktor Mircheva 11 sayı, Katsiaryna Snytsina 13 sayı, Seda Deniz 10 sayı, Özge Yavaş 6 sayı, Hülya Çoklar 3 sayı, Bahar Öztürk 4 sayı kaydetti.

Galatasaray’da: Jelena Dubljevic 18 sayı, Gizem Başaran 13 sayı, İrem Naz Topuz 9 sayı,  Işıl Alben 4 sayı, Merve Uygül 7 sayı, Olivia Epovpa 8 sayı, Özge Kavurmacıoğlu 2 sayı, Meltem Yıldızhan 2 sayı elde etti.

Yakın Doğu Castors’u Geçti Finale Yükseldi...

Günün ikinci maçında ise B grubunda Yakın Doğu Üniversitesi ile Castors Braine çekişmeli mücadeleye sahne oldu. İki takımında savunmasını sıkı tuttuğu maçta, Yakın Doğu Üniversitesi rakibine geçit vermeyerek parkeden 79-70 galip ayrıldı.

Sert geçen maçta ilk periyodu Yakın Doğu Üniversitesi 29-19 önde tamamladı. İkinci periyodu 42-41, üçüncü periyodu da 60-58 Belçikalı ekibin önde tamamladığı maçta son periyodu Yakın Doğu Üniversitesi 79-70 üstün bitirdi.

Mücadelenin ilk periyoduna her iki takımda istekli başlarken ev sahibi Yakın Doğu Üniversitesi Mesrddagh ve Eldebrink ile boyalı alandan bulduğu sayılarla skoru 15-9 yaptı ve rakip Castors molaya gitti. Mola dönüşü de etkili oyununa devam eden Yakın Doğu Üniversitesi, Wauters ve Holingsvort ile bulduğu sayılarla skoru 27-19 getirdi ve maçın ilk periyodu bu skorla sona erdi. Karşılaşmanın ilk periyodu bu skorla sona erdi.

İkinci çeyreğe etkili savunma ve hücumla başlayan Belçika temsilcisi, Merike ve Olesia’nın dış atışlardan bulduğu sayılar ile farkı kapatarak skoru 32-31’e getirdi. Periyodun geri kalanında her iki takımda karşılıklı sayılar bulurken karşılaşmanın ikinci periyotu 41-42 Castors Braine üstünlüğü ile sona erdi.

Üçüncü periyoda her iki takımda karşılıklı basketlerle başlarken Belçika temsilcisi Olesia ve Marjorie’den gelen basketlerle skoru 49-53 yaptı. Üçüncü periyodun sonlarına doğru canlanan Yakın Doğu Üniversitesi, Holingsvort ve Eldebrink ile skoru 58-58’e getirdi. Periyodun son hücumunda Merike boyalı alandan bulduğu atışla Castors’u öne geçirdi ve üçüncü periyot 58-60 Castors üstünlüğü ile sona erdi.

Son periyoda etkili başlayan Yakın Doğu Üniversitesi, Holingsvort ve Wauters ile ard arda sayılar bularak skoru 70-64’e getirdi ve Belçika temsilcisi molaya gitti. Mola dönüşü de etkili oyununa devam eden Yakın Doğu Üniversitesi maçı 79-70 kazandı.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde Kunitra Hollinhgvorth 22 sayı ile en skorer isim olurken 10’da ribaunt kaydetti. Olcay Çakır ise 5 asist elde etti.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde: Quanitra Holingsvort 22 sayı, Ann  Wauters 15 sayı, Elin Eldebrink 12 sayı, Cansu Köksal 12 sayı, Kim Mesrdagh 10  sayı, Olcay Çakır Turgut 6 sayıBahar Çağlar 2 sayı ile takımın öne çıkan isimleri oldular.

Castors Braine’de: T. Davis Celeste 13 sayı, Carpreaux Marjorie 10 sayı, Anderson Merike 13 sayı, Lisowa Maxvella 4 sayı, Malashenko Olesia 18 sayı, Milic Nikolina 5 sayı, Jones Britney 7 sayı kaydetti.

Üçüncü Gün Programı...

Basketbolseverlerin yakından takip ettiği turnuvanın üçüncü günü CB Avenida, Hatay BŞB, ZWZ USK Prag ile Castors Braine takımları mücadele edecek. Üçüncü günün ilk maçı saat 17:15’de  CB Avenida ile Hatay BŞB arasında oynanacak. İkinci maçta da saat 19:30’da  ZWZ USK Prag ile Castors Braine karşılaşacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.