1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İndirimli Tahsilata İlişkin Yasa Gücünde Kararname Oyçokluğuyla geçti
İndirimli Tahsilata İlişkin Yasa Gücünde Kararname Oyçokluğuyla geçti

İndirimli Tahsilata İlişkin Yasa Gücünde Kararname Oyçokluğuyla geçti

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, 31 Ekimde bütçeyi sunacaklarını anımsatarak, “bütçenin geçmemesi halinde 1 Ocak 2018 sorunlu başlar” dedi.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda söz alarak yaşanacak sorunlara dikkat çekmek istediğini ifade eden Denktaş, yeni seçim sekliyle yaşanabilecek bir dizi soruna da işaret etti. 

Denktaş, erken seçim kararı alan 2 partinin oturup daha dikkatli düşünürse daha olumlu bir sonuca varılabileceğine inandığını söyledi. 

“ESKİ VERGİ DOSYALARI DA 1 OCAK 2018’DEN ÖNCE TAMAMLANMALI” 

Eski vergi dosyalarının da 1 Ocak 2018’den önce tamamlanması gerektiğine işaret eden Denktaş, hedefin e- maliye uygulamasının temiz başlaması olduğunu belirtti. 

KDV alacaklarında herhangi bir düşüş olmadığını, o şekilde algılanmasının teknik değerlendirmelerden dolayı olduğunu kaydeden Denktaş, seçim ne zaman olursa olsun bu meclisin bütçeyi yasallaştırması gerektiğini vurguladı. 

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunda konuşmalardan sonra verilen 10 dakikalık aranın ardından İndirimli Tahsilata İlişkin Yasa Gücünde Kararnamenin madde madde okunarak oylanmasına geçildi. Yasa tasarısı 27 kabul 12 ret, 11 katılmayan oyla geçti. 

Daha sonra Dilekçe ve Ombudsman Komitesinin denetçi raporları milletvekillerinin bilgisine getirildi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.