1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İngiltere Premier Lig’de ıskartaya çıkan yıldızlar!
İngiltere Premier Lig’de ıskartaya çıkan yıldızlar!

İngiltere Premier Lig’de ıskartaya çıkan yıldızlar!

Milli futbolculardan Cenk Tosun'un da yer aldığı listede birçok dünya yıldızı bulunuyor. İşte Premier Lig'in unutulan isimleri...

A+A-

Cristian Pulisic - Chelsea [58 milyon Pound]: Chelsea'nin sezon başında Borussia Dortmund'dan kadrosuna kattığı kanat oyuncusu, bir türlü kendisinden beklenileni veremedi. 21 yaşındaki futbolcudan umduğunu bulamayan teknik direktör Franck Lampard, bir başka genç isim olan Mason Mount'u takıma adapte etti.

Joe Hart - Burnley [3,5 milyon Pound]: İngiltere Milli Takımı'nın eski "1 numarası", geçtiğimiz sezon Manchester City'den 3,5 milyon Pound'a Burnley'e transfer oldu. Sunderland ile oynadıkları League Cup maçında kaleye gelen 4 şutun 3'ünün gol olması bardağı taşıran son damla oldu.

Shkodran Mustafi - Arsenal [35 milyon Pound]: Arsenal'in Arnavut asıllı Alman stoperi Mustafi, takım geçen sezonu ilk 4 içinde bitiremeyince günah keçisi ilan edildi. Teknik direktör Unai Emery de, Alman savunmacıya Arseanal'de geleceği olmadığını iletmiş ve kendisine kulüp bulmasını istemişti. Ancak Arsenal'de kalan Mustafi bu sezon Premier Lig'de 1 dakika bile forma giymedi.

Marcos Rojo - Manchester United [15 milyon Pound]: Sıkıntılı bir sezon geçiren Manchester United'ın saklı kalan yıldızlarından biri de Marcos Rojo. Transfer döneminde gelen teklifleri reddedip İngiltere'de kalmayı tercih eden Arjantinli futbolcu, Harry Maguire transferiyle takımdaki yerini de iyice kaybetti.

Ben Gibson - Burnley [15 milyon Pound]: Burnley'in 26 yaşındaki savunma oyuncusu da, takım arkadaşı Joe Hart gibi yedek kulübesine mahkum kalan isimler arasında. 2018'de Middlesbrough'dan 15 milyon Pound'a rekor bedelle transfer edilen Gibson, bu sezon ligde hiçbir maçta görev almadı.

Phil Foden - Manchester City [Bedelsiz]: Manchester City'nin genç yeteneği, geçen sezon yaptığı çıkışın ardından bir anda ortalıktan kayboldu. Teknik Direktör Pep Guardiola'nın "Çocuklarla hiçbir şey kazanamazsınız" sözlerinin kurbanı olduğu düşünülen 19 yaşındaki İngiliz, Premier Lig'de 1 maçta 10 dakika forma giyerken Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı Dinamo Zagreb maçında ağları sarsmayı başardı.

Mesut Özil - Arsenal [45 milyon Pound]: Teknik Direktör Unai Emery ile bir türlü yıldızı barışmayan Mesut Özil, haftalık 350 bin Pound'luk maaşıyla Arsenal'in en çok kazanan futbolcusu olarak yedek kulübesinde oturuyor. Bu sezon Premier Lig'de sadece 1 maçta 70 dakika sahada kalan Özil, Emery ile anlaşmazlığı nedeniyle devre arasında başka bir takıma kiralanabilir

Cenk Tosun - Everton [20 milyon Pound]: Beşiktaş'tan büyük umutlarla Everton'a transfer olan Cenk Tosun, bu sezon adeta kızağa çekildi. Teknik Direktör Marco Silva'nın gözüne giremeyen milli futbolcu ligde sadece 1 maçta forma giyerken 35 dakika sahada kaldı. 28 yaşındaki forvetin Katar takımlarından Al Gharafa'nın takibinde olduğu ve Everton'dan ayrılabileceği iddia ediliyor.

Kelechi Iheanacho - Leicester City [25 milyon Pound]: Manchester City altyapısından çıkan ve 2017'de Leicester City'ye transfer olan 23 yaşındaki Nijeryalı forvet, bir türlü beklenilen patlamayı yapamadı. City'de yükselen grafiği ile dikkatleri üzerine çeken Iheanacho, Brendan Rodgers'ın Leicester'ında sönük kaldı. Ligde hiçbir maçta forma giyemeyen Nijeryalı oyuncu, League Cup'ta oynadıkları maçta 19 dakika sahada kaldı ve 1 gol attı.

Victor Wanyama - Tottenham [12 milyon Pound]: 28 yaşındaki Kenyalı orta saha oyuncusu, transfer döneminin son anına kadar takımda kalıp kalmayacağı belli olmayan isimler arasındaydı. Celtic'e transferi Ocak ayına kalınca takımda fazlalık olarak kaldı. Bu sezon Premier Lig'de sadece 2 maçta toplam 23 dakika forma giyebildi.

Xherdan Shaqiri - Liverpool [13,5 milyon Pound]: Bu sezon ligdeki tüm maçlarını kazanarak zirveyi ele geçiren Liverpool, İsviçreli yıldızı Xherdan Shaqiri'ye pek ihtiyaç duymadı. Geçen sezon başında Stoke City'den sürpriz bir şekilde kadroya katılan 27 yaşındaki futbolcu, 24 maçta forma giymiş ve 6 gol, 3 asistlik performans sergilemişti. Ancak bu sezon ligde sadece 2 maçta sonradan oyuna giren Shaqiri toplamda 11 dakika sahada kaldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.