1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İnşaat işçileri ‘Ölümüne’ çalışıyor
İnşaat işçileri ‘Ölümüne’ çalışıyor

İnşaat işçileri ‘Ölümüne’ çalışıyor

KIBRIS Gazetesi foto muhabirinin deklanşörüne yansıyan görüntülerde 5 katlı bir inşaatta emniyet kemersiz ve baretsiz çalışan işçilerin canları tehlike altında.

A+A-

Mehmet KARA

Ülkemizde, son 7 yıl içerisinde toplam 51 emekçi hayatını kaybetmesine rağmen, iş kazalarından bir türlü ders çıkarmıyoruz.

Başkent Lefkoşa’da, KIBRIS Gazetesi foto muhabirinin deklanşörüne yansıyan görüntülerde 5 katlı bir inşaatta emniyet kemersiz ve baretsiz çalışan işçiler, olası bir kazada ölüme davetiye çıkarıyor.

Ölüme meydan okuyorlar

Metrelerce yükseklikte dış cephede boya yapan işçilerin hiçbirinde emniyet kemeri olmaması objektiflere yansıdı.

İşçilerin hiçbir güvenlik önlemi almadan yaptıkları çalışmalar, yürekleri ağızlara getiriyor. Çalışmalar esnasında işçiler ölüme meydan okurken, faciaya da davetiye çıkartıyor.

Bu arada, Göçmenköy’de bulunan başka bir inşaatta da benzer görüntüler yaşanıyor. Objektiflere yansıyan görüntülerde işçiler, hiçbir güvenlik önlemi almadan çalıştığı görülüyor.

Son 7 yılda 51 ölümlü iş kazası

Öte yandan, Balıkesir’de geçtiğimiz haftalarda meydana gelen ölümlü iş kazasıyla birlikte 2017’nin ilk 10 ayında 7’inci kişi ekmek parası için ter dökerken canından oldu. İş kazalarıyla ilgili gelmiş geçmiş hiçbir hükümet arzu edilen tedbirleri alamadı.

Son 7 yılda ölümlü kazalar

2011: 6 kişi öldü

2012: 4 kişi öldü

2013: 7 kişi öldü

2014: 6 kişi öldü

2015: 13 kişi öldü

2016: 8 kişi öldü

2017: 7 kişi öldü

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.