1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "İnsanlar buraya araba koymaz"
"İnsanlar buraya araba koymaz"

"İnsanlar buraya araba koymaz"

Ülkemizde park sorununnun yaygın olarak yaşanması, vatandaşı yaratıcı çözümlere sevk ediyor. Vatandaş, apartmanının önüne “İnsanlar buraya araba koymaz” diye yazarak uyarıyor.

A+A-

Rahmican Çalışkan

Önemli bir sorun olarak çözüm bekleyen başıboş araç park edilmesi çözüm bekleyen sorunlar arasında duruyor. Ülkemizin sorunlarından biri olarak gösterilen park sorununa vatandaştan yaratıcı ve göndermeli çözüm. Başkent Lefkoşa’da yaşadığı apartmanının girişine araç park edilmesinden rahatsız olan ve bunu engellemek amacıyla, tahtanın üzerine boya ile “İnsanlar Buraya Araba Koymaz” yazan vatandaşın kendi önlemini kendisi alması gözden kaçmadı.

Vatandaşın yorumu: “Yaratıcı”

Vatandaşın kendi fikri ile yaptığı tabelanın uyarıcı, göndermeli, hem de esprili olması da yoldan geçenlerin dikkatini çekti ve yol üzerindeki vatandaş Kıbrıs Postası’na konuşarak, tabelanın çok yaratıcı bir çözüm olduğunu dile getirdi. Halk, denetleme mekanizmasının yaygın olmamasının insanları kendi çözümlerini üretmeye yönlendirdiğini ifade etti.

“Kurallara uymayanlara caydırıcı ceza uygulanmalı”

Başıboş araç park edilmesinden doğan park sorununun ülkemizde çok yaygın olduğunu söyleyen vatandaş, toplumun bu konu hakkında bilinçlendirilmesinin şart olduğunu, kurallara uymayan araçların ise daha sık denetlenmesi ve cezaların caydırıcı olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.