1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İnternetteki dizi ve filmlere RTÜK denetimi komisyondan geçti
İnternetteki dizi ve filmlere RTÜK denetimi komisyondan geçti

İnternetteki dizi ve filmlere RTÜK denetimi komisyondan geçti

İnternetteki YouTube ve Netflix gibi platformlardaki dizi ve filmlere RTÜK denetimi komisyondan geçti.

A+A-

Ender Öztürk

Geçtiğimiz günlerde internetteki videolu içerik yayınlarına RTÜK denetiminin gelebileceği haberini sizlerle paylaşmıştık. RTÜK; Netflix, YouTube, PuhuTV ve BluTVgibi yayınları denetlemek istiyordu. Komisyona sunulan yasa tasarısı bugün komisyondan geçtiği bilgisi geldi.

Peki, RTÜK bu platformlara ne gibi yaptırımda bulunabilecek? RTÜK, düzenlemenin yasalaşması durumda internet yayınlarının lisans başvurusunu iptal edebilecek. Uygunsuz içerik kapsamında lisans iptali yapacak olan RTÜK'ün, Netflix gibi yabancı yayınları nasıl denetleyeceği henüz bilinmiyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal; "Söylediğiniz endişeleri giderecek ne var, bakalım. İyileştirilebilecek alanlar varsa iyileştirelim. Yayıncılığın kısıtlanması gibi bir anlayışımız yok. Kurallı, kaideli bir piyasa faaliyeti varsa, herkes aynı kurallara tabii olmalı diyoruz." ifadelerini kullanarak yayıncılığın kısıtlanmayacağının altını çizdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.