1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ & BİLİM

  3. iPhone satışı arttıkça, Samsung para kazanacak!
iPhone satışı arttıkça, Samsung para kazanacak!

iPhone satışı arttıkça, Samsung para kazanacak!

Samsung’un elektronik bölümü hem kendi telefonlarına, hem de Apple’a parça üretiyor ama dışarıdan gelen para daha güzel gelecek. Samsung'un Apple üzerinden kazanacağı para tahmin edilemeyecek düzeyde...

A+A-

Apple'ın en yenilikçi akıllı telefonu iPhone X Kasım başında piyasaya sürülecek. Tüm diğer rakipleri dünyanın ne popüler telefonu olması ihtimali bulunan bu cihazın potansiyel satışları ihtimalini düşünüp endişeleniyor olabilirler. Ama Apple'ın bu pazardaki en büyük rakibi olan Samsung gayet rahat. Hatta her iPhone X cihaz satıldığında yöneticileri buna bayılacak. Çünkü Samsung her iPhone satışından 110 dolar kazanç elde edecek.

Wall Street Journal gazetesinin yaptırdığı bir araştırmaya göre, Samsung firması Apple'ın iPhone X cihazında toplamda 110 dolar maliyeti olan bir sürü parçayı sağlayan marka. Bunların en önemlisi cihazın yeni nesil OLED ekranı. Fakat Samsung firması iPhone X için batarya ve kapasitörler de üretiyor. Tabi ki Samsung'un akıllı telefon parça üretim bölümü, kendi telefon modelleri için de parça üretiyor.
Fakat araştırma raporuna bakılırsa Güney Kore'li teknoloji devinin iPhone X parçalarının satışından elde edeceği kar, kendi Galaxy S8 telefonuna ürettiği parçalardan elde edeceği kardan daha fazla olacak. Raporda Apple'ın 2019'da 130 milyon iPhone X satacağı öngörülmüş, Samsung'un parça üretim bölümü bunların her birinden 110 dolar kazanacak. Halbuki markanın kendi telefonlarına sağladıkları parçaların satışından sadece 50 milyon dolar elde edeği tahmin ediliyor. Bu hesaplamaya Samsung'un kendi telefonlarının satışlarından elde edeceği kar miktarları dahil değil.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.