1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Irak ile DSG işbirliği yapıyor
Irak ile DSG işbirliği yapıyor

Irak ile DSG işbirliği yapıyor

YPG'nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile işbirliği yapan ülkelere Irak da katıldı. Irak hükümet güçleri ile DSG arasındaki görüşmeden sınır güvenliği için ortak koordinasyon merkezi kurulması kararı çıktı.

A+A-

IŞİD’e karşı nihai zafer ilan eden Irak hükümeti, Suriye'de YPG'nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile sınır güvenliği için ortak askeri merkez kuracak. ABD'nin desteklediği DSG, sınırın iki tarafının da IŞİD’den temizlenmesi sonrası Irak ile ortak koordinasyon merkezi kuracaklarını duyurdu.

DEYR EZ ZOR'DAKİ SINIR

Pazartesi günü DSG'nin web sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Irak askeri yetkilileri ile DSG biraraya geldi. Pentagon'un tarihini 10 Aralık olarak açıkladığı görüşmede taraflar, DSG'nin kontrolündeki Deyr ez Zor vilayetine komşu olan Suriye-Irak sınırını korumayı ve geriye kalan IŞİD militanlarını tamamen yok etmenin yollarını ele aldı. “İki taraf sınırın güvenliğini garanti etmek için ortak bir koordinasyon merkezi kurmaya karar verdi” denildi.

İLK KEZ GÖRÜŞTÜLER

Açıklamayı teyit eden Pentagon Sözcüsü Albay Robert Manning, bunun Irak hükümet güçleri ile DSG arasındaki ilk buluşma olduğunu belirtti. Manning, DSG'nin Fırat Nehri'nin kuzey ve doğusunu IŞİD'den temizleme operasyonlarına, Irak hükümet güçlerinin de IŞİD'in yenilgisini kalıcı kılma faaliyetlerine devam edeceğini söyledi. Daha önce Rusya Savunma Bakanlığı da Deyr ez Zor'un IŞİD'den temizlenmesinde DSG'ye havadan destek verdiğini açıklamıştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.