1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İşçi ve işveren % 12,95 artış istedi, hükümet kabul etmedi
İşçi ve işveren % 12,95 artış istedi, hükümet kabul etmedi

İşçi ve işveren % 12,95 artış istedi, hükümet kabul etmedi

2021 yılının ikinci asgari ücreti bugünkü toplantıda yine belirlenemedi…

A+A-

2021 yılının ikinci asgari ücreti bugünkü toplantıda yine belirlenemedi… Toplantı sonrası açıklama yapan işçi ve işveren temsilcileri,  işçi ve işverenin % 12,95 artışta koşullu uzlaşıldığını, hükümet kanadının ise %11 artıştan yana öngörüde bulunduğu ifade etti.

2021 yılının ikinci asgari ücretini belirlemek için bugün üçüncü kez toplanan Asgari Ücret Saptama Komisyonu’ndan yine uzlaşı çıkmadı. Toplantı sonrası işçi ve işveren tarafları yapığı açıklamada asgari ücrette % 12,95 artışta koşullu uzlaşıldığını, hükümet kanadının %11 artıştan yana öngörüde bulunduğu ifade etti.

İşçi ve işveren tarafı, toplantıda sosyal sigorta prim desteğinin devam etmesi yönünde koşul sunduklarını da kaydetti. Komisyonun salı günü 11’de yeniden toplanıp, Bakanlar Kurulu’ndan çıkak olan kararın değerlendirileceği de ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.