1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsrail 4. doz yapmayı planlıyor!
İsrail 4. doz yapmayı planlıyor!

İsrail 4. doz yapmayı planlıyor!

Geçtiğimiz günlerde yaklaşık 17 bin vaka bildirerek, nüfusunun yüzde 0,2’si corona virüs olan ve vaka yoğunluğunda dünyada ilk sıraya yerleşen İsrail’de, yeni varyantlarla savaşmak için dördüncü Covid aşısı yapılmasının planlandığı açıklandı.

A+A-

Nüfusunun yüzde 66’sını en az bir doz, yüzde 61’ini ise iki doz aşılayan İsrail’de, ortaya çıkan veya çıkabilecek yeni varyantlarla mücadele kapsamında yeni plan açıklandı.

Ülkenin ulusal corona virüs direktörü Salman Zarka, ülkenin virüsün yeni türlerine karşı daha iyi koruma sağlamak için özel olarak geliştirilecek dördüncü bir dozun uygulanmasına hazırlanması gerektiğini söyledi.

Zarka verdiği demeçte, "Virüsün burada olduğu ve burada olmaya devam edeceği göz önüne alındığında, dördüncü doz aşı için hazırlanmamız gerekiyor" dedi.

 

2,5 Milyondan fazla kişi üçüncü dozu oldu

Ülkede geçtiğimiz hafta sonu itibarıyla 2,5 milyondan fazla kişi üçüncü doz aşı oldu.

Corona virüs Direktörü, İsrail'e virüsün farklı varyantlarıyla başa çıkmak için özel olarak uyarlanmış aşıların 2021'in sonlarında veya 2022'nin başlarında verilmesini beklediğini de sözlerine ekledi.

 

Vaka yoğunluğu ilk sırada

İsrail, geçtiğimiz günlerde 17 bin vaka sayısına yaklaşan ülkede vaka oranı nüfusun yüzde 0,2’sine ulaşarak dünya vaka yoğunluğunda ilk sıraya yükseldi.

 

12 Yaş üzerinde 3. doz başlamıştı

İsrail'de geçtiğimiz hafta 12 yaş üzerindekilere üçüncü doz Covid-19 aşısı yapılacağı bildirilmişti.

Ülkede üçüncü dozu olmak isteyen kişilerde ikinci dozu en az 5 ay önce alması şartı aranıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.