1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'İsrail'den Gazze'ye yönelik İHA saldırısında 2 kişi öldü'
'İsrail'den Gazze'ye yönelik İHA saldırısında 2 kişi öldü'

'İsrail'den Gazze'ye yönelik İHA saldırısında 2 kişi öldü'

Filistinli yetkililer İsrail ordusunun bugün Gazze'ye yönelik insansız hava aracıyla (İHA) yaptığı saldırıda 2 Filistinlinin öldüğünü duyurdu. İsrail ordusu ise saldırı iddiasını yalanladı.

A+A-

AFP'ye konuşan Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el Kudra İsrail'in Gazze'nin Beyt Lahia bölgesinde bir motosikleti hedef alan saldırısında 2 erkeğin öldüğünü söyledi.

Kudra ölenlerin kimliğini 20'li yaşlarında olan Hüseyin Gazi Nasrallah ve Mustafa el Sultan olarak açıkladı.

ÖLEN 2 KİŞİNİN İSLAMİ CİHAD ÜYESİ OLDUĞU AÇIKLANDI

Haaretz gazetesinin haberine göre Filistinliler, İsrail ordusuna ait silahlı İHA ile yapılan saldırıda ölen 2 kişinin İslami Cihad'ın üyesi olduklarını söyledi.

Gazeteye göre İslami Cihad'ın silahlı kolu Kudüs Tugayları da ölenleri  kendi üyeleri olduğunu doğruladı.

İSRAİL ORDUSU YALANLADI

İsrail ordusu ise iddiayı yalanladı. Ordudan yapılan açıklamada "Bugün Filistinlilerden gelen iddiaların tersine ordu Gazze'de saldırı düzenlemedi" dendi.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından bölgede tansiyon yeniden yükselmiş, Filsitinliler Doğu Kudüs, Gazze ve Batı Şeria'da protesto gösterilerine başlamıştı.

Daha önce ikisi Hamas militanı 4 Gazze'li hayatını kaybetmişti.

Gazze'den atılan roket atışlarına karşılık veren İsrail'in hava saldırısında 2 Hamas üyesi ve İsrailli güvenlik güçleri ile Gazze sınırında  yaşanan çatışmalarda da iki Filistinli hayatını kaybetmişti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.