1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finali seyircili oynanacak
İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finali seyircili oynanacak

İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finali seyircili oynanacak

UEFA, İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinin kısmi seyircili bir şekilde gerçekleştirileceğini açıkladı.

A+A-

UEFA, Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'da kısmi seyircili bir şekilde gerçekleştirileceğini açıkladı. İngiliz Sky Sport’un yayınladığı UEFA açıklamasında, Türkiye'nin uyguladığı geçici kapanmanın dev maçı etkilemeyeceği belirtildi. UEFA’nın açıklaması şu şekilde:

"Şampiyonlar Ligi finali 29 Mayıs'ta İstanbul'da sınırlı sayıda seyirci ile oynanacak. 17 Mayıs’a kadar sürecek geçici kapanma bu maçı etkilemeyecektir. UEFA, karşılaşmayı güvenli bir şekilde düzenlemek adına Türkiye Futbol Federasyonu ve yerel otoritelerle yakın çalışmasını sürdürmektedir. Seyirci kapasitesi ve bilet satışına ilişkin detaylar yakında açıklanacaktır."

Şampiyonlar Ligi Finali, 29 Mayıs'ta Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak. Yarı final ilk maçında Chelsea, zorlu Real Madrid deplasmanında 1-1 berabere kalıp avantajı yakaladı. Manchester City ise deplasmanda Paris Saint-Germain'i 2-1 yendi ve final için büyük avantaj yakaladı.

Avrupa'nın kulüpler bazındaki en büyük organizasyonunun kupası, İsviçre'nin Nyon şehrindeki UEFA Genel Merkezi'nden İstanbul’a getirilmişti. 7.5 kilo ağırlığında ve 73.5 cm boyunda olan gümüş kupa, bu yıl Avrupa ile Asya’nın buluştuğu İstanbul’da 66. kez havaya kaldırılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.