1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “İstikrar için bu hükümet bir fırsat”
“İstikrar için bu hükümet bir fırsat”

“İstikrar için bu hükümet bir fırsat”

Başbakan Ersin Tatar, “İstikrarlı bir ortam için bu hükmet bir fırsat olacak” dedi.

A+A-

Başbakan Ersin Tatar, A Haber isimli televizyon kanalına bir mülakat verdi.

Başbakan Tatar, Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay’ın çok daha etkili bir Dışişleri Bakanlığı dönemi geçireceğini dile getirerek, “UBP-HP hükümeti olarak hem kendi Dışişleri Bakanı’mızın elini güçlendirmiş oluyoruz hem de Dışişleri Bakanı’mıza bundan böyle ‘git görüş arkandayız’ diyebilecek bir pozisyondayız”ifadesini kullandı.

KKTC’de bir hükümet boşluğu yaşandığını söyleyen Tatar, “Görüşmelerin ardından kabineyi Cumhurbaşkanı’na sunduk. KKTC için hayırlısı olmasını temenni ediyorum. Ülkemiz sıkıntılı bir dönemden geçmiştir. Uyum içinde çalışabilecek olan bu hükümetten halkımız bir umut beklemektedir. Hem Kıbrıs konusu bağlamında hem ekonomik meselelerde halkımızın refaha ermesi, huzurlu ve istikrarlı bir ortam için bu hükmet bir fırsat olacaktır” dedi.

“Federasyon sürecinin tükendi”

Federasyon sürecinin tükendiğini kaydeden Tatar, masada alternatif bir model olması konusunda görüşbirlikleri olduğunu belirtti.

UBP’nin, ulusal davayı yakından izleyen hassasiyeti olan bir parti olduğunu, Türkiye ile istişare içinde politikaları gözden geçirmekte olduklarını söyleyen Tatar, “Federasyon süreci tükenmiştir

Haberin devamı için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.