1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İttifak delindi!
İttifak delindi!

İttifak delindi!

24 Haziran’da gerçekleşecek olan Yerel seçimlerde Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ile Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile yapmış olduğu ittifak anlaşması delindi.

A+A-

Uzun süren pazarlıklar sonucunda Lefkoşa Bölgesinde TDP’li Belediye Başkan Adayı Mehmet Harmancı’nın CTP tarafından desteklenmesi, buna karşılık olarak Gönyeli Bölgesinde CTP’li Belediye Başkan Adayı Ahmet Benli’nin TDP tarafından desteklenmesi anlaşmasına TDP kanadı uymadı ve Gönyeli’de CTP’li Başkan adayı Ahmet Benli yerine,  Bağımsız aday Mustafa Erk’in etrafında birleşti.

35330504_199362177452697_2826723182445068288_n.jpg

Yaptıkları her açıklamada TDP olarak Gönyeli’de Ahmet Benli’yi destekleyeceğiz ifadelerini kullanan TDP yönetimi,  Bağımsız aday Mustafa Erk’in başkan adaylığının tanıtımının yapıldığı önceki gün Gönyeli’de Cümbüş Restaurant’ta gerçekleşen dayanışma yemeğine TDP’nin eski Genel Sekreteri ve Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Asım İdris ile birlikte birçok üst düzey yönetici ve TDP’li üyeler de katılarak Mustafa Erk’e destek verdiği ortaya çıktı.

35285398_10156377962642368_7877353617278107648_o-(1).jpg

Gecedeki bir diğer sürpriz ise TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ve yöneticilerin de aralarında bulunduğu birçok TKP’li üyenin dayanışma yemeğine katılarak, Bağımsız aday Mustafa Erk’e destek belirtmesi oldu. Elde edilen bilgiye göre önceki gün TKP Yeni güçler Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda Mustafa Erk ve Mehmet Çakıcı’nın bir araya geldiği ve 24 Haziran’da Gönyeli’de Erk’in desteklenmesi konusunda el sıkışıldığı öğrenildi.

Seçim dönemi içerisinde mevcut başkan Ahmet Benli’ye yönelik olarak yapmış olduğu sert muhalefet ve söylemlerle öne çıkan Mustafa Erk’in TDP ve TKP Yeni Güçler tarafından desteklenme kararı sonrasında gözler CTP’ye çevrildi. İttifak anlaşmasına çerçevesinde Gönyeli Bölgesine büyük önem gösteren ve buna karşılık Lefkoşa’da TDP’li Başkan adayı Mehmet Harmancı’yı destekleme kararı olan CTP’nin, TDP’nin yapılan ittifak anlaşmasını kökünden sarsacak bu tutumuna karşılık olarak Lefkoşa bölgesinde Harmancı’yı destekleme kararından vazgeçebileceği konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.