1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Japonya'dan Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar
Japonya'dan Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar

Japonya'dan Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar

Japonya, Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar uygulayacağını açıkladı.

A+A-

Kyodo ajansının Dışişleri Bakanlığı açıklamasına dayandırdığı habere göre, Japonya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarını ihlale devam eden Kuzey Kore'deki 19 şirketin daha varlıklarını dondurdu.

ABD tarafından da yaptırım uygulanan şirketlerin, finans, madencilik ve ulaştırma alanlarında faaliyet gösterdiği belirtildi.

Japonya Kabine Başsekreteri Yoshihide Suga, bugün yürürlüğe giren genişletilmiş yaptırım kararlarının, 1970 ve 80'lerde Kuzey Kore'de kaçırılan Japonya vatandaşları meselesinde "somut ilerleme olmamasına" ve Kuzey Kore'nin devam eden "provokatif açıklama ve tutumlarına" karşılık olarak alındığını söyledi.

Kuzey Kore, en son 29 Kasım’da kıtalar arası balistik füze denemesi yapmıştı.

BAŞBAKAN ABE'DEN SAVUNMA SİSTEMİ AÇIKLAMASI

Bu arada Japonya Başbakanı Şinzo Abe, ülkesinin Kuzey Kore'nin nükleer füze tehdidi karşısında vatandaşlarını korumak için ihtiyaç duyduğu savunma olanaklarını değerlendireceğini açıkladı.

Abe, "Halkımızı korumak için nasıl bir savunma sistemine ihtiyaç duyduğumuzu belirlemek istiyoruz." dedi.

Başbakan, hükümetin gelecek yılın başlarında Japonya'nın savunma programını gözden geçirmeye başlayacağını söyledi.

Abe, Japonya'nın, uluslararası toplumla iş birliği yaparak, provokasyonlarını durdurması için Kuzey Kore'ye daha fazla baskı yapmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.