1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Kaç bakan, kaç hükümet geldi, bir üst geçit yapamadı”
“Kaç bakan, kaç hükümet geldi, bir üst geçit yapamadı”

“Kaç bakan, kaç hükümet geldi, bir üst geçit yapamadı”

UKÜ yakınındaki çift şeritli anayol içerisine yaya geçidi yapılması, hem bu noktayı kullanmak isteyen yayaları hem de yolda seyir halinde olan sürücülerin hayatını tehlikeye atıyor. Bölgeye üst geçit yapılacağı belirtilmişti ancak icraat yok.

A+A-

Geçmiş yıllarda çok sayıda trafik kazasının meydana geldiği Lefkoşa ­ Gazimağusa anayolu, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi yakınındaki yaya geçidinde, dün, bir kaza daha yaşandı.

KIBRIS gazetesinden yayımlanan “Üst geçit ne zaman yapılacak?”, “Yaya değil ölüm geçidi!”, “Üst geçit yok tehlike var”, “Yayalar tehlike atlatıyor”, “Yaya geçidindeki yayaya çarptı” ve “Geçit sorunu bir türlü çözülemedi” başlıklı birçok haberlerde tehlikenin boyutuna dikkat çekildi ancak bugüne kadar önlem alınmadı.

Trafiğin en yoğun olduğu yere çizilen yaya geçidinin belli belirsiz olması, hem sürücüler hem de yayalar için büyük tehlike oluşturuyor. Bölgeye üst geçit yapılacak dendi ancak icraat yok.

Her gün birçok kişinin anayoldan geçerken ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldığına dikkat çeken vatandaşlar, “Yetkililer buraya ne zaman el atacak. Biz ölünce mi? Yıllardır bir üst geçit yapmayı beceremedik. ‘Bugün yapılıyor, yarın yapılıyor’ dendi ancak sonuç çıkmadı ”ifadelerini kullandı.

Kalçasında kırık var

Polis Basın Subaylığı’ndan edinilen bilgiye göre kaza, saat 14.15’te meydana geldi.

Savaş Ürel (E-60) yönetimindeki JH 835 plakalı salon araç ile Gazimağusa istikametine doğru seyrettiği sırada UKÜ önlerine geldiği zaman o esnada yaya olarak yolun karşısına geçmeye çalışan Evrim Atlan’a (K-23) çarptı.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.