1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem!
Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem!

Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Son bilgilere göre, felakette 284 kişi öldü, 2 bin 323 kişi de yaralandı. Almanya ve NATO Türkiye'ye yardıma hazır olduklarını duyurdu.

A+A-

Türkiye Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı Türkiye'de birçok kentte hissedilirken, can kayıplarına yol açtı, depremin şiddeti Kıbrıs'ı da sarstı. Ülkeden 4 okul kafilemizin de Türkiye’de olduğu öğrenildi.

Elde edilen bilgiye göre; Liselerde Namık Kemal Lisesi ve Gazimağusa TMK Kahramanmaraş’ta.

Ortaokullarda ise Canbulat Özgürlük Ortaokulu ve Gazimağusa TMK ise Adıyaman’da.

Depremin şiddeti Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı da sarstı.

10 kente bağlı ilçelerde ve köylerde de büyük hasar var. AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre, 76 kişi hayatını kaybederken 440 kişi ise yaralı durumda.

Depremin şiddeti Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı da sarstı. 10 kente bağlı ilçelerde ve köylerde de büyük hasar var. Kentlerden can kaybı bilgileri geliyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti.

7,4 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

Sarsıntı birçok kentte hissedildi. 

Türkiye'deki deprem nedeniyle Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da bazı binalar yıkıldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından hayatını kaybeden ve yaralananlara ilişkin son verileri paylaştı.

Oktay, depremin ardından 10 ilde 284 kişinin hayatını kaybettiğini, 2323 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.